Η VW μας δείχνει το ID.4, το ηλεκτρικό της crossover

Η VW μας δείχνει το ID.4, το ηλεκτρικό της crossover

Το αυτοκίνητο αποκαλύφθηκε στην Κίνα, αλλά η διάθεσή του θα αρχίσει από τις ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα η Volkswagen θα ξεκινήσει  την παραγωγή του ID.3, του πρώτου ηλεκτρικού οχήματός της που βασίζεται στην πλατφόρμα  MEB.
Ωστόσο το ID.3 είναι μόνον η… κορυφή του παγόβουνου καθώς θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη οχήματα που θα «πατούν» πάνω στην ΜΕΒ.  Ένα από αυτά είναι το ID.4 (το όνομα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη), το οποίο θα είναι το ηλεκτρικό crossover της εταιρείας.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η αποκάλυψη του ID.4 έγινε στην Κίνα, η Αμερική θα είναι αυτή που θα το υποδεχτεί πρώτη. Η παραγωγή του ID.4 θα γίνεται και στην Κίνα, όπως και αυτή του ID.3 που θα κατασκευάζεται μέσω της κοινής επιχείρησης SAIC VW.

Το ID.4 που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι ένα πρωτότυπο προπαραγωγής παρόμοιο - αν όχι πανομοιότυπο - με ένα VW που είχε εμφανιστεί τον Σεπτέμβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, όπου το crossover  ήταν κλεισμένο σε ένα γυάλινο κουτί με ελάχιστο φωτισμό, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην φαίνονται λεπτομέρειες του σχεδιασμού του.  Τώρα μπορούμε να το δούμε πιο καθαρά, μολονότι το καμουφλάζ κρύβει ακόμη κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες.

Το ID.3 αλλά και το ID.4 αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου ηλεκτροκίνησης που επεξεργάζεται η VW για την Κίνα, όπου σκοπεύει να βάλει  10 plug-in hybrid και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα ως το τέλος του 2020. Μέχρι το 2023, θα υπάρχουν 10 EV στην Κίνα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube