Volkswagen: To αμερικανικό Passat στο NAIAS 2019

Volkswagen: To αμερικανικό Passat στο NAIAS 2019

Η Volkswagen USA παρουσιάζει τη νέα γενιά του αμερικανικού Passat, η οποία δεν έχει να κάνει με την εξελιγμένη πλατφόρμα του ευρωπαϊκού. Το μεγάλο makeover αφορά το σχεδιασμό και την κατάργηση του V6.

H φθηνή βενζίνη και μια ισχυρή αγορά αυτοκινήτων οδήγησε τους Αμερικανούς να στραφούν μαζικά προς τα pick-up το 2018, σε βάρος των σεντάν που έχασαν έδαφος. Η Volkswagen είχε σε κάθε περίπτωση ήδη προγραμματίσει την ανανέωση του Passat που αποκαλύπτεται επίσημα σήμερα, στην έναρξη του Σαλονιού Αυτοκινήτου του Detroit.

Να υπενθυμίσουμε πριν από οτιδήποτε άλλο ότι αυτό το Passat δεν έχει καμία σχέση με το ευρωπαϊκό μοντέλο. Και τα δύο εξελίχθηκαν παράλληλα, αλλά ενώ το ευρωπαϊκό Passat πατά πάνω στη σπονδυλωτή πλατφόρμα MQB, το μοντέλο που πωλείται στη χώρα του θείου Σαμ, βασίζεται στην παλιά πλατφόρμα του Golf V που όμως ανασχεδιάστηκε σημαντικά για την περίσταση.

Volkswagen Passat US specs

Η ανανέωση αυτή ήταν σε κάθε περίπτωση μια ευκαιρία για τη Volkswagen προκειμένου να ξεκινήσει από μια νέα βάση όσον αφορά το σχεδιασμό. Λιγότερο ήπιο και άγευστο από την προηγούμενη έκδοση, αυτό το Passat θέλει να είναι πιο δυναμικό και εμφορούμενο από περισσότερο στιλ, ειδικά πίσω, με φανάρια που δεν μας έχει συνηθίσει η Volkswagen.

Volkswagen Passat US specs

Στο εσωτερικό, ωστόσο, οι ομοιότητες με την ευρωπαϊκή έκδοση είναι πολύ μεγαλύτερες, αφού βρίσκουμε το ταμπλό με τον «οριζόντιο» σχεδιασμό, με μια οθόνη αφής τοποθετημένη χαμηλά.

Κάτω από την καπό, η επιλογή περιορίζεται σε ένα μόνο κινητήρα, ένα υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο 4κύλινδρο μοτέρ, με ισχύ 176 PS και ροπή 28,5 kgm. Ο ατμοσφαιρικός V6 3.6 των 280 ίππων εγκαταλείφθηκε από τη Volkswagen οριστικά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube