Toyota Sport Crossover, νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο EV από την Toyota

Toyota Sport Crossover, νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο EV από την Toyota

Ημέρα Toyota θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή, με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία να αποκαλύπτει το Toyota Sport Crossover στο Kenshiki Forum των Βρυξελλών.

Η Toyota επιταχύνει (εντυπωσιακά) τη διαδικασία του εξηλεκτρισμού της γκάμας της, αποκαλύπτοντας την πρωτότυπη εκδοχή ενός δυναμικού crossover, το οποίο θα λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2025.

Νωρίτερα, η Toyota αποκάλυψε το μικρότερο ηλεκτρικό SUV της, με την ονομασία Urban Concept. Το για πολλούς, εξηλεκτρισμένο «αδερφάκι» του δημοφιλέστατου Yaris Cross θα φτάσει στην Ευρώπη εντός του 2024.

Ο οίστρος του ιαπωνικού κολοσσού συνεχίστηκε με το Sport Crossover concept, η πρεμιέρα του οποίου έχει δρομολογηθεί για το 2025. Πρόκειται το δίχως άλλο για ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο, με επίκαιρο και αιχμηρό σχεδιασμό.

To Toyota Sport Crossover θα ταξιδέψει και στην Ευρώπη, με την επίσημη πρεμιέρα του να λαμβάνει χώρα μέσα στο 2025

Toyota Sport Crossover

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ελέω φωτιστικών σωμάτων (μοιάζουν με μπούμερανγκ) και coupé σχεδίασης στο πίσω μέρος, θυμίζει κάτι από το ολοκαίνουργιο C-HR, από το οποίο όμως είναι σημαντικά μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, «η κομψή και αεροδυναμική του σιλουέτα προσφέρουν βέλτιστη άνεση σε συνδυασμό με την πρακτικότητα των μεγάλων αποθηκευτικών χώρων».

Η εξέλιξη του συγκεκριμένου μοντέλου έχει γίνει σε συνεργασία με την BYD, με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία να προσφέρει την πλούσια τεχνογνωσία της στον τομέα των μπαταριών.

Μάλιστα, το Sport Crossover concept είχε ήδη αποκαλυφθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης τον περασμένο Απρίλιο, στη μορφή του bZ Sport Crossover concept. Τότε όμως, δεν γνωρίζαμε ότι το αυτοκίνητο θα ταξιδέψει και στην Ευρώπη, καθώς οι δύο κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας είχαν μιλήσει για μοντέλο που θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην σινική αγορά.

Πλέον όμως, από τα πλέον επίσημα χείλη, έγινε γνωστό πως το Sport Crossover concept θα έρθει στη Γηραιά Ήπειρο, ως ένα από τα έξι ηλεκτροκίνητα μοντέλα που θα προσθέσει η Toyota στην ευρωπαϊκή γκάμα μοντέλων της.

Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές, η Toyota δεν έδωσε στη δημοσιότητα την παραμικρή πληροφορία. Αναμένουμε λοιπόν την ημερομηνία παρουσίασης του μοντέλου που θα περάσει στην παραγωγή, οπότε και θα μάθουμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube