H Toyota αποκάλυψε το πιο προσιτό EV της

H Toyota αποκάλυψε το πιο προσιτό EV της

Η Toyota στο ετήσιο Kenshiki φόρουμ που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες αποκάλυψε τα σχέδιά της για το μικρότερο και πιο προσιτό EV που θα φέρει στην αγορά.

Πρόκειται για ένα SUV πόλης, το οποίο η Toyota θα λανσάρει στην αγορά μέσα στο 2024, ως μέρος της ηλεκτρικής της αντεπίθεσης.

Το Urban Concept (δεν έχει γίνει γνωστό το επίσημο όνομά του) είναι ένα ψηλό και μυώδες SUV, αρκετά πιο τετραγωνισμένο, σε σχέση με τα Toyota που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην αγορά. Πιθανότατα όμως, το μοντέλο παραγωγής θα ακολουθήσει μία λίγο πιο συγκρατημένη σχεδιαστική φιλοσοφία. Ως προς το εσωτερικό του, η Toyota δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα την παραμικρή φωτογραφία.

O πρόβολος του μοντέλου ξεχωρίζει χάρη στα λεπτά LED φώτα ημέρας που τον διατρέχουν κάτω από το καπό αλλά και αυτά που βρίσκονται στις δύο άκρες του προφυλακτήρα. Πιο ψηλά, τα φωτιστικά θυμίζουν κάτι από το ολοκαίνουργιο C-HR, αλλά συνολικά είναι πιο λεπτά και διακριτικά. Σύμφωνα με τον ιαπωνικό κολοσσό, το αμιγώς ηλεκτρικό πόνημά του, θα τοποθετηθεί στην καρδιά της κατηγορίας των μεσαίων SUV, με μήκος 4.300 mm, πλάτος 1.820 mm και ύψος 1.620 mm.

Η Toyota ανακοίνωσε πως το προσιτό ηλεκτρικό της SUV, που θα κάνει την εμφάνισή του στην αγορά το 2024, θα διατίθεται τόσο ως δικίνητο, όσο και ως τετρακίνητο, με δύο επιλογές μπαταριών

Toyota Urban Concept

Το φουτουριστικό SUV των Ιαπώνων, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η εταιρεία, θα έρθει στην αγορά τόσο ως δικίνητο, όσο και ως τετρακίνητο, με τον υποψήφιο αγοραστή να έχει την επιλογή μπαταριών διαφορετικής χωρητικότητας, η οποία προς ώρας δεν έχει ανακοινωθεί.

Σε αυτό το σημείο, θυμίζουμε πως η Toyota σχεδιάζει να λανσάρει έξι ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026, προκειμένου να επιτύχει τους διπλούς στόχους της. Αφενός, μέχρι το 2035 να παράγει αυτοκίνητα με μηδενικές εκπομπές και αφετέρου να επιτύχει την πλήρη ανθρακική ουδετερότητα μέχρι το 2040.

Στα του ηλεκτρικού SUV της τώρα, περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα, με δεδομένο ότι το η έκδοση παραγωγής θα παρουσιαστεί, όπως είπαμε και νωρίτερα μέσα στο 2024.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube