Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για το Toyota FT-3e concept

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για το Toyota FT-3e concept

H καρδία της αυτοκινητοβιομηχανία χτυπά στο Kenshiki Forum των Βρυξελλών, όπου η Toyota παρουσίασε για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους το FT-3e concept.

Toyota FT-3e

Με αφορμή την παρουσίαση του μεγάλου της ηλεκτρικού SUV, η Toyota έδωσε σήμερα μια εικόνα για τις δυνατότητες σχεδίασης και τεχνολογίας που διερευνά για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, που θα κάνουν την εμφάνισή τους στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το FT-3e διαθέτει την ευέλικτη αρχιτεκτονική νέας γενιάς EV που επιτρέπει τη δημιουργία μιας μεγάλης ποικιλίας προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του πολυτελούς σεντάν Lexus LF-ZC και του σπορ αυτοκινήτου FT-Se, με γνώμονα τις επιδόσεις.

Αυτά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επόμενης γενιάς έχουν σχεδιαστεί για να επιτυγχάνουν το χαμηλότερο δυνατό βάρος και τη βελτιστοποιημένη αεροδυναμική για αυξημένη απόδοση και αυτονομία.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι τεχνικές προδιαγραφές του Toyota FT-3e, ούτε και η ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσει η παραγωγή του

Toyota FT-3e

Το FT-3e είναι ένα concept που περιλαμβάνει επίσης ένα ευρύ φάσμα μελλοντικών τεχνολογιών που υπερβαίνουν την παροχή κινητικότητας ουδέτερης από εκπομπές άνθρακα, λειτουργώντας ως μέσο μεταφοράς δεδομένων και ενέργειας, προς και από το ίδιο το αυτοκίνητο ή το περιβάλλον του.

Η εξωτερική του σχεδίαση είναι μυώδης (μιλάμε άλλωστε για ένα αυτοκίνητο με μήκος 4.860 mm, πλάτος 1.955 mm, ύψος 1.595 mm και μεταξόνιο 3.000 mm), συνδυάζοντας ωστόσο ένα εκλεπτυσμένο και αρμονικό στιλ, με απλές και καλαίσθητες γραμμές, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον αεροδυναμικό σχεδιασμό του. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή λεπτομέρεια αποτελεί επίσης και η «αιωρούμενη» οροφή του μοντέλου. Η εικόνα του πίσω μέρους είναι το δίχως άλλο σύγχρονη έως φουτουριστική, με τη σχεδίαση της ουράς να δημιουργεί διάφορα γεωμετρικά σχήματα. Τα φώτα είναι κι εδώ λεπτά, ενώ στο πάνω μέρος συναντούμε την αεροτομή.

Toyota FT-3e

Αναμφίβολα όμως, ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Toyota FT-3e είναι η ενσωμάτωση δύο εξωτερικών οθονών στις πόρτες του οδηγού και του συνοδηγού, οι οποίες ενημερώνουν τον οδηγό για την θερμοκρασία της καμπίνας, αλλά και την ποιότητα της μπαταρίας.

Μπαίνοντας στην καμπίνα του crossover της Toyota αντιλαμβάνεσαι αμέσως την μίνιμαλ φιλοσοφία που θέλησαν να δώσουν οι Ιάπωνες στο μοντέλο τους. Εκτός από τις δύο ψηφιακές οθόνες για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα infotainment, υπάρχουν ακόμη δύο μικρότερες κάθετες οθόνες στα πλαϊνά του μονάκτινου τιμονιού αλλά και δύο ακόμη οθόνες κοντά στο παρμπρίζ, που λειτουργούν σαν καθρέφτες.

Toyota FT-3e

Επί του παρόντος, δεν έχουμε πληροφορίες αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Toyota FT-3e, ούτε γνωρίζουμε την ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσει η παραγωγή του.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube