Τι θα λέγατε για ένα Škoda Fabia RS;

Τι θα λέγατε για ένα Škoda Fabia RS;

Μια έκδοση επιδόσεων του Škoda Fabia νέας γενιάς θα ολοκλήρωνε με τον καλύτερο τρόπο τη γκάμα του τσέχικου σουπερμίνι.

Το Škoda Fabia τέταρτης γενιάς παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα όμως από τη γκάμα του τσέχικου σουπερμίνι λείπει μια "καυτή" έκδοση επιδόσεων που θα μπορούσε να φέρει το έμβλημα vRS στη γρίλια του. Κάτι τέτοιο οραματίστηκε ο καλλιτέχνης XTomi Design που δημιούργησε ένα υποθετικό hot hatch βασισμένο στο νέο Fabia.

Να θυμίσουμε πως έκδοση RS είχαν μόνο η πρώτη και η δεύτερη γενιά του Fabia και όχι η απερχόμενη τρίτη γενιά του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Škoda Fabia [video]

Όπως βλέπουμε από το rendering, το μυώδες αμάξωμα του νέου Fabia δείχνει απόλυτα ταιριαστό με μια σπορ έκδοση σε συνδυασμό με ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες που ενσωματώνουν μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, μαύρες λεπτομέρειες στο πλαίσιο της γρίλιας, τους καθρέφτες, την οροφή και τις εισαγωγές αέρα. Την εικόνα συμπληρώνουν τα φιμέ κρύσταλλα στα τζάμια, τα σκοτεινά full-LED φώτα και φυσικά οι νέες ζάντες 18" με πέντε διπλές ακτίνες που κρύβουν πίσω τους κόκκινες δαγκάνες φρένων.

Η ισχυρότερη έκδοση στη σημερινή γκάμα του νέου Škoda Fabia φορά τον τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.5 TSI EVO που αποδίδει 150 PS και 250 Nm, ενώ συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων. Για να δικαιολογήσει τον χαρακτηρισμό RS όμως το νέο Fabia χρειάζεται αυξημένη ισχύ καθώς και νέο στήσιμο με χαμηλωμένη ανάρτηση και μεγαλύτερα φρένα.

Ένα πιθανό σενάριο θα ήταν να φορέσει τον 1.5 TSI βελτιωμένο από την ΑΒΤ με απόδοση 190 PS και 290 Nm, ένα μοτέρ που είδαμε στην ειδική έκδοση Edition S του Škoda Scala. Φυσικά, θα μπορούσε να τοποθετηθεί κάτω από το καπό και ο 2.0 TSI του συγγενικού Volkswagen Polo GTI που αποδίδει 200 PS και 320 Nm. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα τοποθετούσαν το Škoda Fabia RS στην καρδιά της κατηγορίας hot hatch σουπερμίνι - ιδιαίτερα αν συνδυάζονταν με μια ελκυστική τιμή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή είναι η ισχυρότερη έκδοση του Škoda Scala [video]

Αν κρίνουμε από τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, οι πιθανότητες να δούμε μια τέτοια έκδοση από τη Škoda δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Παρόλο που το αντίστοιχο Škoda Octavia RS έχει ιδιαίτερη επιτυχία και διατίθεται σε εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου και plug-in hybrid, η μικρότερη Fabia είναι πιθανό να αρκεστεί στις εκδόσεις Monte Carlo με σπορ σχεδίαση - κάτι παρόμοιο δηλαδή με αυτό που συμβαίνει με τα λίγο μεγαλύτερα Scala  και Kamiq.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube