Έρχεται το ανανεωμένο VW Polo GTI

Έρχεται το ανανεωμένο VW Polo GTI

Η "καυτή" έκδοση του Volkswagen Polo βρίσκεται προ των πυλών!

Λίγο μετά από την πρεμιέρα του ανανεωμένου Polo, η Volkswagen ανακοίνωσε την κορυφαία έκδοση επιδόσεων GTI, δημοσιεύοντας παράλληλα το πρώτο σκίτσο του hot hatch αντίθετα με τις φήμες που έκαναν λόγο για πιθανή κατάργησή του από τη γκάμα.

Το ανανεωμένο μοντέλο υιοθετεί τα νέα φώτα LED εμπρός/πίσω που είδαμε πρόσφατα στο ανανεωμένο Polo όμως διαφέρει αισθητικά από τις υπόλοιπες εκδόσεις χάρη σε μια σειρά από επεμβάσεις. Αυτές περιλαμβάνουν φωτιζόμενη γρίλια με κόκκινη λωρίδα που περνά στα φώτα, έμβλημα GTI, κυψελωτό φόντο στις εισαγωγές αέρα του προφυλακτήρα με ενσωματωμένους προβολείς LED στα πρότυπα του Golf GTI, αεροδυναμικές προεκτάσεις σε προφυλακτήρες και μαρσπιέ, νέες ζάντες 18", αεροτομή, διπλές απολήξεις της εξάτμισης και διαχύτη.

Στο εσωτερικό θα έχουμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25", οθόνη αφής, δερμάτινο τιμόνι με το έμβλημα GTI, αλουμινένια πεντάλ και σπορ καθίσματα με κόκκινες ραφές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Ανανεωμένο Volkswagen Polo

Το σημερινό VW Polo GTI που κυκλοφορεί από το 2014, φορά τον τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 2.0 TSI με απόδοση 200 PS και 320 Nm που συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο DSG 7 σχέσεων. Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 6,7" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 237 km/h. Έχει παράλληλα σπορ ρύθμιση της ανάρτησης και μεγαλύτερα φρένα. Όλα αυτά τα στοιχεία αναμένεται να περάσουν και στο facelift, με βελτιώσεις στα σημεία.

Το ανανεωμένο VW Polo GTI θα παρουσιαστεί επίσημα στα τέλη Ιουνίου, στα πλαίσια της εκδήλωσης στο Lake Wörthersee. Θα είναι ένα από τα λίγα hot hatch στην κατηγορία B-Segment απέναντι στα προσθιοκίνητα Hyundai i20 N και Ford Fiesta ST αλλά και το πιο σκληροπυρηνικό τετρακίνητο και αρκετά ακριβότερο Toyota GR Yaris.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube