Θα δούμε αμιγώς ηλεκτρικό Dacia Duster;

Θα δούμε αμιγώς ηλεκτρικό Dacia Duster;

Το Dacia Duster, αποτελεί εδώ και μερικές μέρες talk of the town, ελέω της πρόσφατης αποκάλυψης της νέας του γενιάς. Άραγε θα το δούμε ως ηλεκτρικό στο άμεσο μέλλον;

Dacia Duster

Δεν χωρά αμφιβολία πως το Dacia Duster είναι το μοντέλο εκείνο που άλλαξε την ιστορία της Dacia, απογειώνοντας τις πωλήσεις της, καθιερώνοντας της παράλληλα στην συνείδηση των ευρωπαίων καταναλωτών.

Με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση της τρίτης του γενιάς, το SUV της Dacia βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Με την βασική ερώτηση να αφορά το μέλλον του και αν θα μπορούσαμε να το δούμε και ως ηλεκτρικό.

Η απάντηση δόθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη, τον Denis Le Vot, CEO της ρουμανικής φίρμας. Ερωτηθείς από το Autocar αναφορικά με το πότε το Duster θα αποκτήσει εξηλεκτρισμένα σύνολα απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως δεν γνωρίζει.

Το Dacia Duster έχει τουλάχιστον άλλα οχτώ χρόνια «θερμικής ζωής», σύμφωνα με το CEO της εταιρείας, Denis Le Vot

Dacia Duster

Εξήγησε ότι τέτοιες αποφάσεις είναι ακόμη πολύ μακριά, δεδομένου ότι το νέο Duster είναι πιθανό να παραμείνει στην αγορά για τα επόμενα οκτώ περίπου χρόνια. Με αυτά τα δεδομένα, φαίνεται πως οι άνθρωποι της εταιρείας πιστεύουν ότι τουλάχιστον μέχρι το 2032 το μέλλον του μοντέλου είναι θερμικό.

Ο Le Vot παραδέχτηκε επίσης πως η μητρική εταιρεία, η Renault βαδίζει με πολύ γρήγορα βήματα προς την ηλεκτροκίνηση, αναγνωρίζοντας πως το πλήρωμα του χρόνου θα έρθει κάποια στιγμή και για την Dacia. Όχι όμως τόσο γρήγορα, μίας και ο χαρακτήρας της, την θέλει να προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές προσιτές και αξιόπιστες προτάσεις.

Denis Le Vot

«Η στροφή προς την ανθρακική ουδετερότητα δεν είναι αγώνας 100 μέτρων. Σαν εταιρεία έχουμε επιλέξει να προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Ξεκινήσαμε με τα αυτοκίνητα υγραερίου, τα οποία παράγουν 10% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου. Εν συνεχεία, θα προχωρήσουμε σε υβριδικά κινητήρια σύνολα, πριν καταλήξουμε σε αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις».

Το σίγουρο είναι πως η Dacia δεν θέλει να βιαστεί. Απεναντίας, θα προχωρήσει στο επόμενο (ηλεκτρικό) βήμα, όταν τόσο εκείνη, όσο και η αγορά είναι έτοιμες για κάτι τέτοιο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube