Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Nissan Z

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Nissan Z

Πληροφορίες για το επερχόμενο πισωκίνητο σπόρτσκαρ της Nissan από το βιντεοπαιχνίδι Project Cars 3.

Με την προσθήκη του Nissan Z Proto στη λίστα αυτοκινήτων του βιντεοπαιχνιδιού Project Cars 3, αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πισωκίνητου σπορτσκαρ.

Από την παρουσίαση του πρωτοτύπου Nissan Z Proto τον Σεπτέμβριο του 2020, γνωρίζαμε πως χρησιμοποιεί ένα twin-turbo κινητήρα V6 3,0 λίτρων ο οποίος στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, με τη βοήθεια διαφορικού περιορισμένης ολίσθισης. Το μοτέρ που είδαμε πρόσφατα σε φωτογραφίες, έχει χρησιμοποιηθεί και στο Infiniti Q60 Red Sport 400 με 400 PS, όμως όλα δείχνουν πως η έκδοση που θα μπει κάτω από το καπό του Nissan Z θα είναι ακόμα ισχυρότερη. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Project Cars 3, το Nissan Z θα αποδίδει 450 PS!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι κρύβεται κάτω από το καπό του Nissan Z;

Nissan

Εκτός από την ιπποδύναμη, το Project Cars 3 αποκαλύπτει και το βάρος του Nissan Z που διαμορφώνεται στα 1.475 kg. Να θυμίσουμε ότι το υφιστάμενο Nissan 370Z ζυγίζει 1.466 kg. Δεδομένου ότι το επερχόμενο Z θα βασίζεται σε μια εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας του 370Z είναι πολύ λογικό να έχει παραπλήσιο βάρος.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Z θα έχουμε μέσα στο 2021 οπότε και αναμένεται η παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube