Στους έξι μήνες η αναμονή για το νέο Honda Civic Type R

Στους έξι μήνες η αναμονή για το νέο Honda Civic Type R

Η χρόνος αναμονής για την παραλαβή του πολυαναμενόμενου Honda Civic Type R στην Ιαπωνία έχει ήδη φτάσει τους έξι μήνες.

 Honda Civic Type R

Το βιβλίο παραγγελιών του Honda Civic Type R έχει ανοίξει στην Ιαπωνία και όπως περιμέναμε, το καυτό χάτσμπακ σημειώνει ήδη εμπορική επιτυχία. Γεγονός βέβαια που δημιουργεί άλλα προβλήματα, κυρίως σε όσους δεν έχουν βάλει ακόμα την παραγγελία τους.

Συγκεκριμένα, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης οι χρόνοι παράδοσης έχουν ανέβει και πλέον όσοι προβούν στην αγορά του θα πρέπει να κάνουν υπομονή τουλάχιστον έξι μήνες για την παραλαβή του. 

Το νέο Civic Type R κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στη Saitama της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, σε πρώτη φάση η Honda θα κατασκευάζει μόλις 400 αντίτυπα το μήνα, με το ρυθμό παραγωγής να αυξάνεται σταδιακά.

Θυμίζουμε ότι η Honda αποκάλυψε τη νέα γενιά του Civic Type R τον Ιούλιο. Αν και το συμβατικό Civic διατίθεται αποκλειστικά ως υβριδικό, το νέο Type R μένει πιστό στη παράδοση και πηγαίνει κόντρα στο "ρεύμα" της εποχής. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο δίλιτρος τούρμπο κινητήρας K20 χωρίς καμία ηλεκτρική υποβοήθηση που στέλνει την ισχύ του στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου 6τάχυτου κιβωτίου και ενός μηχανικού μπλοκέ διαφορικού.

Honda Civic Type R

Πριν από λίγες μέρες, η Honda ανακοίνωσε ότι το νέο Civic Type R που προορίζεται για την αγορά των ΗΠΑ θα αποδίδει 320 PS στις 6.500 rpm και 420 Νm ροπής μεταξύ 2.600 και 4.000 rpm. Παράλληλα, μια μπροσούρα του νέου Honda Civic Type R είδε πρόωρα το φως της δημοσιότητας, μαρτυρώντας ότι το δίλιτρο μοτέρ θα έχει ισχύ 330 PS στην ιαπωνική αγορά.

Αυτό που μένει είναι να δούμε την ισχύ που θα έχει το Civic Type R για τις αγορές στις Ευρώπης, για τις οποίες πρέπει να συμμορφωθεί με ιδιαίτερα αυστηρούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων, ενώ για αναλυτικές πληροφορίες γύρω από αυτό, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να έρθουμε πιο κοντά στο ντεμπούτο του στην Ευρώπη στις αρχές του 2023.

Ελπίζουμε μέχρι τότε να έχουν εξομαλυνθεί και οι χρόνοι παράδοσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube