Πόσα άλογα έχει τελικά το νέο Honda Civic Type R;

Πόσα άλογα έχει τελικά το νέο Honda Civic Type R;

Σύμφωνα με μια μπροσούρα που είδε πρόωρα το φως της δημοσιότητας, το δίλιτρο μοτέρ του νέου Honda Civic Type R αποδίδει 330 PS και 420 Nm ροπής.

Μια μπροσούρα του νέου Honda Civic Type R για την ιαπωνική αγορά είδε πρόωρα το φως της δημοσιότητας, μαρτυρώντας την τιμή ισχύος του δίλιτρου μοτέρ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναγράφονται σε αυτή, το δίλιτρο τούρμπο μοτέρ του νέου Civic Type R έκτης γενιάς αποδίδει 330 PS στις 6.500 rpm και 420 Νm ροπής από τις 2.600 rpm έως τις 4.000 rpm.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο μοντέλο έχει 10 PS και 20 Nm ροπής περισσότερα από τον προκάτοχο του. Βέβαια, παραμένει άγνωστο εάν το Civic Type R ευρωπαϊκών προδιαγραφών θα διαθέτει την ίδια ισχύ.

Honda Civic Type R

Θυμίζουμε ότι το νέο Civic Type R παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες με την Honda να υπόσχεται ότι πρόκειται για το πιο ισχυρό Type R στην ιστορία. 

Μπορεί να γνωρίζουμε ήδη ότι το νέο Civic Type R θα είναι πιο γρήγορο και πιο ισχυρό από τον προκάτοχο του, αλλά ο κατασκευαστής δεν έχει δημοσιεύσει μέχρι στιγμής με λεπτομέρεια τις βελτιώσεις που έχει δεχθεί. Αυτό που αναφέρει σε πρώτη φάση είναι ότι το αμάξωμα είναι ελαφρύ με υψηλά επίπεδα ακαμψίας και ισχυρίζεται ότι η ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης έχουν αναθεωρηθεί προσφέροντας μια καλύτερη εμπειρία στον οδηγό.

Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στο σύστημα πέδησης με βελτιωμένο έλεγχο θερμοκρασίας και ψύξης. Το ιαπωνικό καυτό χάτσμπακ πατάει σε τροχούς 19" και ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S.

Για αναλυτικές πληροφορίες γύρω από το πολυαναμενόμενο Honda Civic Type R θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να έρθουμε πιο κοντά στο ντεμπούτο του στην Ευρώπη στις αρχές του 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube