Με 320 PS το Honda Civic Type R στις ΗΠΑ

Με 320 PS το Honda Civic Type R στις ΗΠΑ

Η Honda ανακοίνωσε ότι το νέο Civic Type R που προορίζεται για την αγορά των ΗΠΑ θα αποδίδει 320 PS και 420 Nm ροπής.

Honda Civic Type R

Η νέα γενιά του Honda Civic Type R παρουσιάστηκε τον Ιούλιο, χωρίς όμως η Honda να μας αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες του νέου σπορ μοντέλου της, όπως την ισχύ και το βάρος του.

Ωστόσο, σήμερα, ο Ιάπωνας κατασκευαστής έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το νέο Civic Type R. Συγκεκριμένα, η Honda ανακοίνωσε ότι το νέο Civic Type R που προορίζεται για την αγορά των ΗΠΑ θα αποδίδει 320 PS στις 6.500 rpm και 420 Νm ροπής μεταξύ 2.600 και 4.000 rpm. 

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες μια μπροσούρα του νέου Honda Civic Type R είδε πρόωρα το φως της δημοσιότητας, μαρτυρώντας ότι το δίλιτρο μοτέρ θα έχει ισχύ 330 PS στην ιαπωνική αγορά.

Honda Civic Type R

Αυτό που μένει είναι να δούμε την ισχύ που θα έχει το μοντέλο για τις αγορές στις Ευρώπης, για τις οποίες πρέπει να συμμορφωθεί με ιδιαίτερα αυστηρούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων.

Παράλληλα, η Honda ανέφερε ότι το μεταξόνιο του νέου Civic Type R είναι κατά 35,5 mm μακρύτερο από τον προκάτοχο του. Επιπλέον, τo μετατρόχιο εμπρός και πίσω είναι κατά 25,4 mm και κατά 19 mm μεγαλύτερο από το προηγούμενο FK8. Το ιαπωνικό καυτό χάτσμπακ πατάει σε τροχούς 19" και ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S

Για αναλυτικές πληροφορίες γύρω από το πολυαναμενόμενο Honda Civic Type R θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να έρθουμε πιο κοντά στο ντεμπούτο του στην Ευρώπη στις αρχές του 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube