Στις 29 Ιουνίου η παρουσίαση του νέου Citroën C3 [video]

Στις 29 Ιουνίου η παρουσίαση του νέου Citroën C3 [video]

Μεγαλύτερο, ομορφότερο και πολύ πιο «δυναμικό» από το απερχόμενο μοντέλο, θα παρουσιστεί μέσω facebook και twitter

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για τη Citroën με την επίσημη παρουσίαση του νέου C3 να απέχει μόλις λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, οι Γάλλοι επέλεξαν να μας δείξουν το νέο c3 μέσω Facebook και twitter στις 29 Ιουνίου σε μια κίνηση που σηματοδοτεί την εδραίωση της Citroën στη νέα εποχή.
 
Μάλιστα οι Γάλλοι για να δώσουν μεγάλυτερη έμφαση στο νέο τους δημιούργημα προχώρησαν στην αντικατάσταση του DS3 WRC από το ολοκαίνουργιο C3 WRC που αυτή τη στιγμή κάνει εντατικές δοκιμές (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ) για να είναι ετοιμοπόλεμο για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.
 
Το Citroën C3 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2002 και συνολικά πούλησε πάνω από 3,5 εκατομμύρια μονάδες (στο μεσοδιάστημα υποβλήθηκε στις απαραίτητες αισθητικές αλλαγές), όντας ένα από τα πλέν σημαντικά αυτοκίνητα για τη μάρκα.
 
Το νέο C3 βασίζεται στο πλαίσιο του «αδελφού» Peugeot 208 και το DS 3, κάτι που σίγουρα θα του προσφέρει πόντους στην οδική του συμπεριφορά, ενώ παράλληλα θα είναι και μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το απερχόμενο εξασφαλίζοντας έτσι πλουσιότερους χώρους για τους επιβάτες του. 
Στόχος να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στον ανταγωνισμό που οριοθετείται από τα VW Polo, Ford Fiesta, Renault Clio και βέβαια το Peugeot 208.
 
 
Σχεδιαστικά είναι σαφώς πιο όμορφο και πιο μοδάτο με τους δημιουργούς του να έχουν υιοθετήσει πολλές από τις επιλογές που είδαμε στο C4 Cactus. Το τελευταίο παρά τις αρχικές ενστάσεις απέδειξε πως άρεσε και έγινε δεκτό με εθνουσιασμό από το αγοραστικό κοινό. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε και έκδοση με τα γνωστά μας από το C4 Cactus, Airbumps. 
 
Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες δεν αναμένονται εκπλήξεις με τη Citroën να επιμένει στα δοκιμασμένα  3κύλινδρα σύνολα του 1,0 και 1,2 λίτρου, καθώς και στο 4κύλινδρο 1.6 BlueHDI, που έχει αποδειχθεί σαν ένα από τα καλύτερα μοτέρ του γκουπ PSA.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το νέο Citroën C3 είναι το πρώτο από μια σειρά πολλών νέων μοντέλων (21 στο σύνολο) τα οποία η PSA αναμένεται να λανσάρει έως το 2021, με τα οκτώ από αυτά να είναι έτοιμα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube