Νέο Citroën C3 WRC σε δοκιμές [video]

Νέο Citroën C3 WRC σε δοκιμές [video]

Η Citroën Racing φέρνει καμουφλαρισμένο το νέο της όπλο για το 2017 και τον Kris Meeke στα πορτογαλικά χώματα για δοκιμές.

Η νέα εποχή του WRC φέρνει νέους κανονισμούς, αλλά προκαλεί έτσι και την προσέλευση νέων κατασκευαστών. Ανάμεσα σε αυτούς και τη Citroën που δεν θέλει να βλέπει τη Volkswagen να αλωνίζει τα χώματα και το επικοινωνιακό κέρδος τους.

Η Citroën δεν είναι αμύητη φυσικά στο θεσμό. Τουναντίον. Πριν η Volkswagen κυριαρχήσει με το Polo R, ήταν αυτή που είχε τσακίσει τους πάντες, με εννέα συναπτά πρωταθλήματα οδηγών με τον Sébastien Loeb και οκτώ πρωταθλήματα κατασκευαστών. Όπλα της τότε, τα Xsara και C4, ενώ η τελευταίες νίκες της και υπό τους υφιστάμενους κανονισμούς έγιναν με DS3.

Το αυτοκίνητο αυτό, τουλάχιστον υπό αυτά τα σήματα, θα σταματήσει να εκπροσωπεί τη Citroën στο WRC –μην ξεχνάμε και την αυτονόμηση των DS ως ξεχωριστής μάρκας υπό την επωνυμία DS Automobiles. Αντ’ αυτού το νέο «εργαλείο» της γαλλικής εταιρείας θα είναι το νέο C3, με τη Citroën Racing να απέχει αυτό το χρόνο από το θεσμό, προετοιμάζοντας την επιστροφή της τη σεζόν του 2017. Οπότε, για την επόμενη χρονιά θα έχουμε ακόμη τέσσερα επίσημα εργοστασιακά τιμ, με τα Ford Fiesta, VW Polo, Hyundai i20 και Toyota Yaris.

Εικόνες από το νέο αυτοκίνητο με καθαρή τη μορφή που θα παρουσιαστεί στους αγώνες δεν έχουμε ακόμη. Βλέπετε, το νέο Citroën C3 επίκειται να παρουσιαστεί επίσημα, οπότε για λόγους βιομηχανικής αντικατασκοπείας και η αγωνιστική βερσιόν του δοκιμάζεται στα χώματα με καμουφλάζ. Αν προσπαθούσαμε να εξάγουμε συμπεράσματα από αυτό που βλέπουμε στις φωτό και στο video, θα λέγαμε ότι το νέο C3 έρχεται κοντά στο σύγχρονο οικογενειακό ύψος της γαλλικής εταιρείας, με σιλουέτα που θυμίζει από εμπρός μεγαλωμένο Citroën C1: Λεπτή μάσκα τοποθετημένη ψηλά και στρογγυλά φανάρια που αγκαλιάζουν και το πλάι. Πέρα από αυτό, οι στιλιστικές λεπτομέρειες είναι δύσκολο να διακριβωθούν, καθώς στην έκδοση για τα ράλι που βλέπουμε, υπάρχουν φουσκώματα στα φτερά, αεροδυναμικά βοηθήματα, εισαγωγές αέρα και ό,τι τέλος πάντων συνοδεύει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που το κάνει πόρρω να απέχει από την αντίστοιχη πολιτική έκδοσή του.

Ας απολαύσουμε όμως το video με τον Kris Meeke στο τιμόνι του Citroën C3 WRC στα χώματα της Πορτογαλίας κι ας προσπαθήσουμε από τις φωτό να βγάλουμε όσο συμπεράσματα μπορούμε για το πώς θα είναι η προσεχής πολιτική βερσιόν του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube