Στις 21 Μαρτίου τα αποκαλυπτήρια του νέου ηλεκτρικού SUV της Ford

Στις 21 Μαρτίου τα αποκαλυπτήρια του νέου ηλεκτρικού SUV της Ford

To νέο ηλεκτρικό SUV της Ford που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της VW θα αποκαλυφθεί στις 21 Μαρτίου.

Ford

H Ford όπως και οι περισσότεροι κατασκευαστές οδεύουν ολοταχώς προς την ηλεκτροκίνηση. Το Μπλε Οβάλ μέσα στα επόμενα χρόνια θα λανσάρει τρία ολοκαίνουργια, πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, στοχεύοντας να αποκτήσει μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα οχημάτων έως το 2030.

Το πρώτο από τα τρία μοντέλα είναι ένα ηλεκτρικό SUV που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της VW όπως τα VW ID.4 και Αudi Q4 e-tron και σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδίασης της Ford στην Ευρώπη, Amko Leenarts, θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 21 Μαρτίου.

 

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα προσφέρει αυτονομία έως και 500 km και θα είναι διαθέσιμο σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μέγιστη ισχύ τους 299 PS. 

Το μήκος του θα είναι περίπου 4,6 m και το μεταξόνιο του 2,8 m. Πληροφορίες θέλουν τη Ford να στοχεύει να πουλήσει πάνω από 1,2 εκατ. κομμάτια του νέου της ηλεκτρικού SUV μέσα στα επόμενα έξι χρόνια. 

Ford

Mετά τη παρουσίασή του το Μάρτιο, το νέο ηλεκτρικό SUV της Ford θα μπει στη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της φίρμας στην Κολωνία, παίρνοντας τη θέση του Fiesta.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube