Αντίο Ford Fiesta και επίσημα, καλώς ήρθες ηλεκτρικό Puma [video]

Αντίο Ford Fiesta και επίσημα, καλώς ήρθες ηλεκτρικό Puma [video]

Μετά από 47 χρόνια επιτυχημένης πορείας και εννέα γενιές, η Ford μέσω ενός βίντεο λέει αντίο στο Fiesta και επιβεβαιώνει ότι η παραγωγή του θα σταματήσει οριστικά το 2023.

Ford Fiesta

Δυστυχώς οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και ο κόσμος της αυτοκίνησης, μετά από 47 χρόνια, θα αποχαιρετήσει ένα μοντέλο που εκτιμήθηκε ευρέως και αγαπήθηκε όσο λίγα, το Ford Fiesta.

Ο κατασκευαστής ανακοίνωσε με τη βοήθεια ενός συγκινητικού βίντεο, ότι η παραγωγή του Fiesta θα σταματήσει οριστικά τον Ιούνιο του 2023. Το χάτσμπακ θα αντικατασταθεί από την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Puma που θα παράγεται στην Craiova της Ρουμανίας.

Ford Fiesta

Το Fiesta μπήκε στην παραγωγή το 1976 και σήμερα μετά από περισσότερες από 18 εκατ. πωλήσεις βρίσκεται στην ένατη γενιά του. Θα συνεχίσει να παράγεται στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Η μονάδα παραγωγής στην Κολωνία θα δεχθεί τις απαραίτητες μετατροπές μετά από μια επένδυση ύψους $2 δισ, έτσι ώστε να ξεκινήσει την κατασκευή ηλεκτρικών μοντέλων από το 2023, συμπεριλαμβανομένου του αμιγώς ηλεκτρικού Puma.

Ford Fiesta

Στόχος της Ford είναι μέχρι το 2026 να διαθέτει στην Ευρώπη 600.000 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα σε ετήσια βάση.

Πολύ πιο πριν, το 2024, θα έχει προσθέσει στη γκάμα της επτά νέα ηλεκτρικά μοντέλα, μεταξύ των οποίων ένα μεσαίο crossover που θα παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube