Στη Σαγκάη η αποκάλυψη του νέου Audi Q8

Στη Σαγκάη η αποκάλυψη του νέου Audi Q8

Με μια teaser φωτογραφία το Ίνγκολσταντ προσπαθεί να μας προϊδεάσει για το τι θα δούμε σε λίγες μέρες.

Η Audi έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του εμπρός μέρους του Q8, που θα παρουσιαστεί στη Σαγκάη σε λίγες μέρες.
Αφού πέρασε από μια σειρά σκληρών δοκιμασιών, σε ερήμους και πάγους αλλά και από τον «ιερό χώρο» του Ring, το Q8 έρχεται να τοποθετηθεί κορυφή των SUV της σειράς Q και βέβαια με τοποθετηθεί απέναντι στον ανταγωνισμό που δεν είναι άλλος από τις BMW X6 και Mercedes-Benz GLE coupé.
Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στο Audi Q7 που σημαίνει πως θα πατά πάνω στην πλατφόρμα MLB και κάτω από το καπό του θα φιλοξενεί μια σειρά κινητήρων V6 και V8 βενζίνης και πετρελαίου.
Oι αρχικές πληροφορίες ήθελαν στην κορυφή της γκάμας θα είναι τοποθετημένη μια υβριδική έκδοση που θα απαρτίζεται από έναν V6 βενζινοκινητήρα απόδοσης 354 ίππων και από έναν ηλεκτροκινητήρα που θα προσθέτει άλλους 136 ίππους για να φτάσει το σύνολο στους 450 ίππους. Η Audi υπόσχεται μια συνολική αυτονομία 1.000 km και επιδόσεις της τάξης των 5,4’’ για το τυπικό 0-100 km/h και 250 km/h τελικής ταχύτητας.

Ωστόσο, τον Μάρτιο του 2017 είχε παρουσιαστεί στη Γενεύη η δεύτερη εκδοχή του Q8 Sport Concept, καθώς η πρώτη είχε αποκαλυφθεί στο Detroit τον Ιανουάριο. Αυτή έπαιρνε κίνηση από ένα νέο υβριδικό σύστημα που χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρα και ηλεκτρικό μοτέρ. Σύμφωνα με την Audi, το νέο Q8 Sport Concept αποδίδει 475 ίππους, μπορεί να εκτοξευτεί στα 100 km/h από στάση σε 4,7”, ενώ ο συνδυασμός ενός ρεζερβουάρ βενζίνης 85 λίτρων και μιας συστοιχίας μπαταριών ιόντων λιθίου 0.9 kWh, του χαρίζουν αυτονομία μέχρι και 1.200 km.

Μένει να δούμε ποιες εκδοχές από όλες τις παραπάνω θα περιλαμβάνονται στην επίσημη πλέον πρεμιέρα του αυτοκινήτου.
Το βέβαιον είναι πως το Q8 θα ενσωματώνει όλες τις προηγμένες τεχνολογίες που συναντάμε και στο Α8 που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ένα ηλεκτρικό σύστημα 48V, ψηφιακές οθόνες OLED υψηλής ευκρίνειας και τις τελευταίες εξελίξεις στις λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης.
Υπομονή λίγες ακόμη ημέρες λοιπόν, έως ότου η Audi αποκαλύψει πλήρως το νέο της πολυτελές SUV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube