Το Audi Q8 «πάτησε χιόνι» και δοκιμάζεται σκληρά

Το Audi Q8 «πάτησε χιόνι» και δοκιμάζεται σκληρά

Θα λανσαριστεί το 2018 και θα ανταγωνίζεται την BMW X6 και τη Mercedes-Benz GLE coupé

Λίγες μόλις ημέρες ύστερα από τη διαρροή στοιχείων από την Audi για το πρώτο ηλεκτρικό SUV της, το Q8 E-tron concept που θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση NAIAS στο Detroit, ήρθαν στη δημοσιότητα και οι πρώτες φωτογραφίες του αυτοκινήτου που καμουφλαρισμένο δοκιμάζεται στους πάγους.
 
Όταν λανσαριστεί στην αγορά το 2018, το Q8 θα τοποθετηθεί στην κορυφή των SUV της σειράς Q. Θα ανταγωνίζεται την BMW X6 και τη Mercedes-Benz GLE coupé, και θα είναι βασισμένο στο Audi Q7. Με άλλα λόγια, θα έχει την πλατφόρμα MLB και μια σειρά κινητήρων V6 και V8 βενζίνης και πετρελαίου.
 
To Q8 θα προσφέρεται επίσης και σε υβριδική έκδοση. Το κινητήριο αυτό σύστημα θα προσφέρεται και στην επόμενη γενιά της Porsche Cayenne.
Το 4θέσιο Q8 αναμένεται να ενσωματώνει πολλές από τις προηγμένες τεχνολογίες που εξελίσσονται για το επερχόμενο νέο Α8 του 2017, και οι οποίες περιλαμβάνουν ένα ηλεκτρικό σύστημα 48V, ψηφιακές οθόνες OLED υψηλής ευκρίνειας και τις τελευταίες εξελίξεις στις λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης.
 
 
Όπως τα μικρότερα Q4 και Q6, έτσι και το Q8 θα είναι 5θυρο με πίσω πόρτα τύπου liftback για το πορτμπαγκάζ. Η σχεδίαση του Q8 concept ενσωματώνει στοιχεία από το θρυλικό, πρώτο Quattro του 1980, όπως οι φαρδιές, επίπεδες πίσω κολόνες της σκεπής και οι τονισμένοι «ώμοι» πάνω από τους τέσσερις τροχούς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube