Σταματά η παραγωγή της Rolls-Royce Ghost

Σταματά η παραγωγή της Rolls-Royce Ghost

Εν'όψει της ολοκαίνουριας γενιάς που θα παρουσιαστεί το 2020.

H σημερινή γενιά της Rolls-Royce Ghost ολοκληρώνει φέτος τον κύκλο παραγωγής της καθώς από το 2020 αναμένεται η ολοκαίνουρια δεύτερη γενιά.

Να θυμίσουμε πως η Ghost παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με τη μορφή του πρωτοτύπου EX200 στην Έκθεση Φρανκφούρτης του 2009, ενώ η παραγωγή ξεκίνησε λίγους μήνες αργότερα. Το 2011 κυκλοφόρησε η έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο (EWB) για να γεμίσει το κενό ανάμεσα στην "απλή" Ghost και τη ναυαρχίδα Phantom. Το 2014, η εταιρεία παρουσίασε την ανανεωμένη Ghost II και το 2016 ήρθε η πιο σπορ έκδοση Black Bagde. Εκτός από την παραδοσιακή τετράθυρη σεντάν, η δίθυρη κουπέ Wraith παρουσιάστηκε το 2013 και η ανοιχτή Dawn το 2015 συμπληρώνοντας τη γκάμα της εταιρείας.

Rolls-Royce Ghost Zenith Collection

Τον περασμένο Αύγουστο, η Rolls-Royce ανακοίνωσε τη συλλεκτική έκδοση Ghost Zenith Collection σε περιορισμένη παραγωγή 50 μονάδων. Τέλος, πριν από λίγες μέρες έκανε την εμφάνισή της μια επετειακή Ghost Black Badge για τα 10 χρόνια παραγωγής του μοντέλου με συνδυασμό αποχρώσεων Dark Emerald και Black Diamond στο εξωτερικό, και επενδύσεις Seashell, Black και Technical Fibre στην καμπίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Rolls-Royce Ghost Zenith Collection [video]

Η Ghost νέας γενιάς που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2020, θα βασίζεται στην αλουμινένια πλατφόρμα "Architecture of Luxury" η οποία χρησιμοποιείται και από τις μεγαλύτερες Phantom και Cullinan με όλα τα σύγχρονα συστήματα τελευταίας τεχνολογίας. Παρόλα αυτά, όπως έχουμε δει από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα που δοκιμάζονται το τελευταίο διάστημα, το υπερπολυτελές σεντάν θα διατηρήσει τις σχεδιαστικές γραμμές του προκατόχου του, με πιο ώριμο και μοντέρνο στυλ όντας άμεσα αναγνωρίσιμο. Φήμες κάνουν λόγο και για μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση όμως αρχικά θα παρουσιαστεί ένα συμβατικό μοντέλο το γνωστό κινητήρα V12 6,75 λίτρων.

Αντίπαλο δέος της νέας Ghost στην αγορά θα είναι η Bentley Flying Spur που πολύ πρόσφατα ανανεώθηκε εκ βάθρων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube