Επίσημο: Νέα Bentley Flying Spur [video]

Επίσημο: Νέα Bentley Flying Spur [video]

H νέα Flying Spur αποκτά πιο σπορτίφ προσανατολισμό και επανατοποθετείται πάνω από το παλιό μοντέλο, σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από την S-Class AMG και της Maybach, όσο και από τη Rolls-Royce Ghost.

Η Flying Spur τρίτης γενιάς μεγάλωσε (5,32 m) και ενισχύθηκε σε τεχνολογία ασφάλειας, καθώς προορίζεται να κοιτάζει αφ’ υψηλού στην αγορά στις «βελτιώσεις» της AMG και της Maybach στην S-Class.

Η νέα Flying Spur ακολουθεί τον επανασχεδιασμό της κουπέ και καμπριολέ Continental GT, με τις οποίες η βρετανική μπερλίνα είναι στενά συνδεδεμένη. Στην ουσία της θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια 4θυρη Continental, αν και επίσημα δεν αναφέρεται καμία σχέση ανάμεσα στα δύο μοντέλα.

Το αυτοκίνητο πατά πάνω στην ίδια πλατφόρμα MSB με την Porsche Panamera, όπως και η Continental GT, με πιο αθλητική και σπορ εμφάνιση. Το μέγεθός της, όπως είπαμε, έχει μεγαλώσει, κερδίζοντας σε μεταξόνιο 12,7 πόντους έναντι της δεύτερης γενιάς, φτάνοντας πλέον οι δύο άξονες να απέχουν μεταξύ τους 3,2 m.

Όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι, η νέα Flying Spur σε σύγκριση με την προηγούμενη έχει μια πιο έντονη σε εμφάνιση σιλουέτα. Το συστατικό της είναι η νεύρωση που ξεκινά από τα εμπρός φανάρια για να φτάσει μέχρι τη μέση της πίσω πόρτας, για να αναλάβει στη συνέχεια ένα ελαφρά καμπύλο «σπάσιμο», εντονότερα προεξέχον τονίζοντας έντονα τους ώμους. Στη φάτσα, η μάσκα είναι πιο μεγάλη και πιο κάθετη, ενώ εντύπωση προκαλούν οι κάθετες λάμες της γρίλιας που θυμίζουν πολύ τη Maybach.

Bentley Flying Spur III

H νέα Flying Spur φορά ένα σετ από μεγαλύτερα εμπρός στρογγυλά φανάρια που συμπληρώνονται εξωτερικά από δύο μικρότερα, στο ίδιο στιλ με την Continental GT, με την οποία η Bentley έκανε πρεμιέρα σε αυτό το μοτίβο. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη το σήμα «Flying B», το οποίο εμφανίζεται ή βυθίζεται στο καπό ηλεκτρονικά. 

Στο πίσω μέρος, υπάρχουν τα φανάρια που αγκαλιάζουν το αμάξωμα, πιο γωνιώδη από αυτά της Continental, τοποθετημένα κάτω από το επίπεδο του καπό, ενώ η αναγραφή «Bentley» βρίσκεται στον καθρέφτη, κάτω από το σήμα της φίρμας.

Την κίνηση της μεγάλης, σπορ βρετανικής μπερλίνας έχει αναλάβει ένας 6λιτρος διτούρμπινος κινητήρας W12 TSI που αποδίδει μέγιστη ισχύ 635 PS και μέγιστη ροπή 900 Nm. To θηριώδες μοτέρ συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο σασμάν της ZF και εκτοξεύει τη Flying Spur από στάση στα 100 km/h σε 3,8” και σε μάξιμουμ ταχύτητα 333 km/h.

Bentley Flying Spur III

Παράλληλα με το μόνιμο σύστημα τετρακίνησης που υπήρχε και στην απελθούσα γενιά, η νέα Flying Spur διαθέτει και ένα σύστημα με συμπλέκτη και στέλνει όλη τη ροπή στον πίσω άξονα και, όταν χρειάζεται, ανάλογα με τις οδικές συνθήκες και την πρόσφυση, στέλνει ροπή και στον εμπρός άξονα, δημιουργώντας έτσι ενεργή τετρακίνηση.

Η βρετανική μπερλίνα όμως, για πρώτη φορά διαθέτει επίσης ηλεκτρονικό σύστημα τετραδιεύθυνσης. Σε χαμηλή ταχύτητα, το σύστημα στρίβει τους πίσω τροχούς προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους εμπρός. Ένα χαρακτηριστικό που «έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του μεταξονίου, τη μείωση του κύκλου στροφής, την αύξηση της ευελιξίας και την ευκολότερη διαδικασία παρκαρίσματος», όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η Bentley.

Στο εσωτερικό, το ταμπλό είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό της κουπέ Continetal. Η μόνη ορατή διαφορά είναι στην κεντρική κονσόλα, με τους ορθογώνιους αεραγωγούς. Η παρουσίαση συνδυάζει την παράδοση, με μια φόρμα ταμπλό που επεκτείνεται στις πόρτες, και τo νεωτερισμό με 100%ψηφιακά όργανα.

Bentley Flying Spur III

Στο κέντρο του ταμπλό, υπάρχει ένα περιστρεφόμενο στοιχείο που αποτελείται από τρεις επιμέρους επιλογές που ενεργοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού: Η πρώτη επιλογή είναι μια οθόνη αφής, υψηλής ευκρίνειας, με διάμετρο στις 12,3 ίντσες, η δεύτερη με τρία «ρολόγια» με δείκτες πάνω σε βερνικωμένο ξύλο και το τρίτο μόνο για ντεκόρ, εξαφανίζοντας τα πάντα. Φυσικά, παρουσίαση και φινίρισμα βρίσκονται εκτός συναγωνισμού, με τις πόρτες να είναι ντυμένες με δέρμα με ένα μοναδικό εφέ 3D. Ακόμη, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν έξτρα μια πανοραμική ηλιοροφή που «τρέχει» όλο το μήκος της οροφής. Ο βασικός εξοπλισμός ασφαλείας περιλαμβάνει Traffic Assist, City Assist και προειδοποίηση τυφλών σημείων.

Bentley Flying Spur III

Η Bentley δηλώνει ότι οι παραγγελίες για τις Flying Spur θα ανοίξουν το φθινόπωρο με τις παραδόσεις να ξεκινούν στις αρχές του 2020. Η τιμή της δεν έγινε γνωστή, αλλά πιθανότατα θα ανακοινωθεί όσο πλησιάζουμε στη Monterey Car Week τον Αύγουστο, όπου η Flying Spur πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στη Βόρεια Αμερική.

Εδώ να σημειώσουμε ότι κατά δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Bentley, Adrian Hallmark, οι μεγαλύτερες αγορές για τη Flying Spur είναι οι ΗΠΑ, στη συνέχεια η Κίνα, ύστερα η Ευρώπη και μετά η Βρετανία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube