Επίσημο: Νέα Rolls-Royce Phantom 2018 [video]

Επίσημο: Νέα Rolls-Royce Phantom 2018 [video]

H νέα Rolls-Royce Phantom που αποκαλύφθηκε χτες το βράδυ θέτει εκ νέου τον πήχη της αυτοκινούμενης συβαριτικής πολυτέλειας.

Η ολοκαίνουργια Rolls-Royce Phantom 2018 που αποκαλύφθηκε επίσημα χτες, μπορεί να μην δείχνει τόσο διαφορετική από την προηγούμενη, αλλά οι αλλαγές που ενσωματώνει είναι σαρωτικές.

Και καθώς η Phantom είναι ευρέως αποδεκτή ως το πιο πολυτελές αυτοκίνητο στον κόσμο, η όγδοη γενιά της καθίσταται εκ νέου το σημείο αναφοράς για την πολυτέλεια. Η ναυαρχίδα αυτή είναι ο πρώτος φορέας για τη νέα ελαφρύτερη ακόμα πιο άκαμπτη κατά 30% και εξ ολοκλήρου αλουμινένια πλατφόρμα της Rolls-Royce, αποκαλούμενη και «Architecture of Luxury». Μια αρχιτεκτονική που θα υποστηρίξει στη συνέχεια μελλοντικά μοντέλα, όπως οι επόμενες γενεές των Dawn, Wraith και Ghost.

Φυσικά, η Phantom συνεχίζει να επαφίεται για την κίνησή της σε ένα γλυκύτατο και στρωτό V12, για τον οποίο κινητήρα ο Βρετανός κατασκευαστής λέει ότι είναι ολοκαίνουργιος. O νέος 6,75λιτρος κινητήρας είναι διτούρμπινος, αποδίδοντας 571 PS και 91,7 kgm από τις 1.700 rpm. Όσο για τη μετάδοση φροντίζει ένα αυτόματο 8άρι σασμάν με «δορυφορική βοήθεια» για να διασφαλιστεί ότι πάντα θα είναι επιλεγμένη η ιδανική σχέση.

Οι άλλες μηχανολογικές αναβαθμίσεις της νέας Rolls-Royce Phantom 2018 έναντι του προηγούμενου μοντέλου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων νέο εμπρός άξονα στηριγμένο σε διπλά ψαλίδια και πίσω άξονα στηριγμένο σε ανάρτηση πέντε συνδέσμων, τετραδιεύθυνση και την τελευταία βερσιόν του συστήματος αυτορρυθμιζόμενης αερανάρτησης της εταιρείας: Διά μέσου εκατομμυρίων υπολογισμών ανά δευτερόλεπτο, αντιδρά άμεσα στα δεδομένα του γκαζιού, του τιμονιού και των καμερών που παρακολουθούν την κίνηση του αυτοκινήτου και το πεδίο της. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ρεκόρ πωλήσεων για τη Rolls-Royce το 2016

Το Rolls-Royce Phantom ενσωματώνει τεχνολογικές αναβαθμίσεις που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν, ενός «βοηθού εγρήγορσης» εντοπίζοντας την κόπωση του οδηγού, ένα εφεδρικό τετρακάμερο σύστημα βιντεοσκόπησης 360ο, σύστημα νυχτερινής όρασης και νυχτερινής βοήθειας, ενεργό cruise control, σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, σύστημα εντοπισμού κάθετης κυκλοφορίας, σύστημα ανίχνευσης πεζών, σύστημα διατήρησης λωρίδας, μεγάλο head-up display, wifi hotspot και σύνδεση στο ίντερνετ. Μια μεγάλη νέα αναδιπλούμενη οθόνη ψυχαγωγίας και εξατομικευμένο ταμπλό κυριαρχούν επίσης στην κεντρική κονσόλα, μιμούμενα μια γκαλερί τέχνης.

Η RR υπογραμμίζει επίσης ότι η Phantom είναι «το πιο αθόρυβο αυτοκίνητο με μοτέρ στον κόσμο», με περισσότερα από 130 kg ηχομονωτικά και αντιθορυβικά υλικά, και ειδικά λάστιχα «Silent-Seal» με στρώμα αφρού που κατεβάζουν κατά εννέα ντεσιμπέλ θόρυβο του τροχασμού, ουσιαστικά απαλείφοντάς τον το θόρυβο του τροχασμού τους.

Η Rolls-Royce δεν ανακοίνωσε την τιμή της νέας Phantom 2018, αλλά μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι εάν δεν έχετε στη δούλεψή σας μόνιμο σοφέρ, η τιμή της έχει μόν+ο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube