SSC Tuatara: Έσπασε το ρεκόρ ταχύτερου μοντέλου παραγωγής; [video]

SSC Tuatara: Έσπασε το ρεκόρ ταχύτερου μοντέλου παραγωγής; [video]

Η αμερικανική εταιρεία δεν ανακοίνωσε ακόμα την ταχύτητα όμως όλα δείχνουν πως είναι ο νέος κάτοχος του ρεκόρ.

Η αμερικανική εταιρεία SSC North America φαίνεται πως έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής με το SSC Tuatara το περασμένο Σάββατο στη μεγάλη ευθεία της Νεβάδα όπως μεταδίδουν αυτοκινητιστικά μέσα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν τα καταφέρει, αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που μοντέλο της κατακτά το συγκεκριμένο τίτλο μετά από το Ultimate Aero (2006-2013).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Η έκδοση παραγωγής του SSC Tuatara με 1.774 PS [video]

Το SSC Tuatara παρουσιάστηκε στην τελική μορφή παραγωγής φέτος μετά από μια δεκαετία εξέλιξης και καθυστερήσεων. Το αμερικανικό υπεραυτοκίνητο έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0.279 cd και φορά κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα Twin Turbo V8 5,9 λίτρων απόδοσης 1.774 PS με καύσιμο E85 (1.369 PS με βενζίνη 91 οκτανίων). Η τελική του ταχύτητα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, όμως ακούγεται πως ξεπερνά τα 482 km/h.

SSC Tuatara

Μέχρι σήμερα, το επίσημο ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής, ανήκει στο Koenigsegg Agera RS που το 2017 πέτυχε μέγιστη ταχύτητα 457,9 km/h σε μία κατεύθυνση και επιβεβαιωμένη μέση ταχύτητα 447,2 km/h σε δύο αντίθετες κατευθύνσεις. 

Η εξωπραγματική επίδοση των 490,48 km/h (304,77 mph) που έπιασε η Bugatti Chiron Super Sport 300+ το 2019 στην πίστα δοκιμών Ehra-Lessien της Volkswagen, μπορεί να αποτελεί το απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας σε δρόμο, όμως έγινε προς μια κατεύθυνση άρα δεν μετρά για το βιβλίο Guinness World Record. Επιπλέον, μετά από το συγκεκριμένο επίτευγμα, η Bugatti ανακοίνωσε πως αποσύρρεται από το κυνήγι της τελικής ταχύτητας παρόλο που έχει δηλώσει ότι η Chiron Super Sport 300+ θα έπιανε τα 515 km/h στη Νεβάδα!

Η επίσημη ανακοίνωση της SSC North America για την ταχύτητα που έπιασε το Tuatara αναμένεται να ακολουθήσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Ενδιαφέρον θα έχει και το διάστημα που θα καταφέρει να διατηρήσει το ρεκόρ καθώς η σουηδική Koenigsegg ετοιμάζεται για τη δική της απόπειρα με το Jesko Absolut το οποίο σε θεωρητικό επίπεδο θα μπορούσε να πιάσει τα 532 km/h

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube