smart: Έρχεται ανανέωση για τα ηλεκτρικά της μοντέλα

smart: Έρχεται ανανέωση για τα ηλεκτρικά της μοντέλα

Τα smart fortwo και forfour EQ facelift θα κάνουν πρεμιέρα στην Έκθεση Φρανκφούρτης.

Η smart ετοιμάζεται να ανανεώσει τη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων της Fortwo EQ και Forfour EQ τα οποία αναμένεται να παρουσιαστούν στην Έκθεση Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

Ως γνωστόν, ξεκινώντας από τις αρχές του 2020, η γερμανική εταιρεία θα είναι η πρώτη που θα κάνει την πλήρη μετάβαση από θερμικά μοτέρ σε πλήρως ηλεκτροκίνητη γκάμα, μιας και η παραγωγή των βενζινοκίνητων εκδόσεων θα σταματήσει μέχρι το τέλος του έτους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: urbanshadow: Η τελευταία έκδοση των βενζινοκίνητων smart

smart fortwo eq

Τα ανανεωμένα μοντέλα EQ θα σημάνουν την αρχή μιας νέας εποχής για τη smart με ελαφρώς ανανεωμένη εμφάνιση. Όπως καταλαβαίνουμε από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα που κυκλοφορούν, οι αισθητικές αλλαγές θα περιορίζονται στον εμπρός προφυλακτήρα και τα γραφικά LED στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων (παρόμοια με αυτά του πρωτοτύπου smart forease), ενώ μικρές θα είναι και οι επεμβάσεις στο εσωτερικό. Παρά την εξαγορά του 50% της smart από την Geely, για το σχεδιασμό των μοντέλων της θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνη Mercedes-Benz η οποία διατηρεί το υπόλοιπο 50% της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: smart forease+ Concept στη Γενεύη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Autocar, τα ηλεκτρικά smart θα αποκτήσουν νέες μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας που θα αυξήσουν την αυτονομία σε πάνω από 200 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση (έναντι 160 km του σημερινού fortwo EQ). Η νέα τεχνολογία μπαταριών ίσως βελτιώσει και το χρόνο φόρτισης των μοντέλων, όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες αν θα δούμε κάποια αύξηση ισχύος από τον ηλεκτροκινητήρα των 82 PS. Περισσότερα στην επίσημη πρεμιέρα των νέων smart τον επόμενο μήνα στην Έκθεση Φρανκφούρτης.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube