Scoop video: Jeep Scrambler

Scoop video: Jeep Scrambler

Το επερχόμενο Scrambler, που είναι το μελλοντικό pick-up της Jeep που βασίζεται στο νέο Wrangler, συνελήφθη από κάμερα ερασιτέχνη σε δοκιμές.

Ύστερα από το JL Wrangler, η Jeep προσεχώς θα επανέλθει στο προσκήνιο των νέων μοντέλων με JT Scrambler. Μια μίξη Wrangler και Ram 1500 που προσφάτως, συνελήφθη από την κάμερα αναγνώστη του Allpar σε αμερικανικό highway.

Κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης, ο οδηγός του καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου πάτησε το γκάζι στο Scrambler, αποκαλύπτοντας τον ήχο του 3,6λιτρου Pentastar V6 που βρισκόταν κάτω από το καπό. Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με αυτόματο 8άρι σασμάν TorqueFlite 850RE, προφανώς σε παρόμοιο set-up με αυτό της Ram στο 1500. Κάτι που σημαίνει ότι το Scrambler διαθέτει ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης με 309 άλογα και 37,2 kgm, χάρη στο σύστημα eTorque.

Η EPA δεν έχει δημοσιεύσει παρόν το παρόν στοιχεία κατανάλωσης για το ελαφρύ υβριδικό V6, αν και τιμές διαρρεύσαν σε έγγραφο από έναν Καναδό αντιπρόσωπο, αν αυτό μπορεί να προσφέρει μια ένδειξη. Στην περίπτωση του Ram μισού τόνου, το pick-up δίνεται στον αυτοκινητόδρομο με κατανάλωση 8,7 lt/100 km (27 mpg). Ως σύντομη ανανέωση, το eTorque αντικαθιστά τον παραδοσιακό εναλλάκτη του κινητήρα με μια μονάδα γεννήτριας κινητήρα με ιμάντα που συνδέεται με ένα 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα.

Εκτός από τον 6κύλινδρο Pentastar, το Scrambler θα διατίθεται επίσης με τον EcoDiesel V6 των 3,0 λίτρων, αν βασιστούμε σε επίσημο έγγραφο που διέρρευσε. Η Ισχύς και η αποδοτικότητα του μοτέρ αυτού δεν είναι γνωστές αυτή τη στιγμή, αν και είναι ασφαλές να περιμένουμε να είναι καλύτερο και στις δύο από τον Pentastar.

Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού (Base και Premium), το Scrambler μπορεί να ρυμουλκήσει μέχρι 2.948 kg. To οφέλιμo φορτίο, εν τω μεταξύ, κυμαίνεται από 499 έως 635 kg. Όσον αφορά το βάρος, το νέο pick-up της Jeep στη βασική διαμόρφωσή του με το μοτέρ Pentastar V6 αναμένεται να ζυγίζει 2.161 kg. Μπορεί να μην ακούγεται Ram ή Ford F-150, αλλά για όποιον «αγρότη» θα ήθελε ένα pick-up διαπνεόμενο από το πνεύμα του Wra ngler, το νιόφερτο Scrambler ακούγεται μια χαρά.

Το νέο Scrambler αναμένεται να βρίσκεται στις εκθέσεις των Αμερικανών ντίλερ τέτοια αποχή το 2019. Οπότε οι ενδιαφερόμενοι ας κάνουν υπομονή. Εδώ έκαναν υπομονή 26-27 χρόνια από το 1992 που παρουσιάστηκε το τελευταίο pick-up της Jeep, το MJ Comanche.

[Πηγή μέσω autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube