Επίσημο: Νέο Jeep Wrangler 2018 [videos]

Επίσημο: Νέο Jeep Wrangler 2018 [videos]

Το νέο Jeep Wrangler θα διατίθεται με δίπορτο ή τετράπορτο αμάξωμα, με κινητήρα 3.0 ντίζελ, 3.6 βενζίνης, αλλά και σε υβριδική, δίλιτρη έκδοση.

Λίγο πριν από την πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου Jeep Wrangler στην έκθεση Los Angeles Auto Show (1-10 Δεκεμβρίου), η FCA προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψή του.

Παρά το εντελώς νέο πλαίσιο του Wrangler JL, η εμφάνιση του πιο εμβληματικού μοντέλου της Jeep σέβεται την παράδοσή του. Εξακολουθεί να διατίθεται σε δύο εκδοχές πλαισίου-αμαξώματος, με κοντό μεταξόνιο (2,46 m) και δύο πόρτες ή μακρύ (3,01 m) και τέσσερις, με την οροφή και τις πόρτες να μπορούν να αφαιρεθούν εντελώς και το παρμπρίζ να «πέφτει» προς τα εμπρός. Ο χαρακτήρας και ο εξοπλισμός του θα διαμορφώνονται σε τέσσερα επίπεδα, Sport, Sport S, Sahara και Rubicon, με το τελευταίο να διαθέτει και τις περισσότερες ικανότητες κίνησης εκτός δρόμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Jeep Wrangler 1987-2017, μια ιστορία 30 ετών

Εκτός από την έκδοση με κινητήρα βενζίνης V6 3,6 lt, που αποδίδει 285 PS και 26,5 kgm, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πρώτο υβριδικό Wrangler της Ιστορίας. Σε αυτό, ένας δίλιτρος, τετρακύλινδρος κινητήρας άμεσου ψεκασμού με twin-scroll turbo αποδίδει 270 PS και 30,1 kgm, συνδυάζεται όμως αποκλειστικά με ηλεκτρικό μοτέρ eTorque, Το σύστημα διαθέτει λειτουργία stop-start αλλά και απενεργοποίησης του βενζινοκινητήρα κατά το coasting. Μέχρι το 2019 θα προστεθεί στην γκάμα και ένας 3λιτρος ντίζελ V6 με απόδοση 260 PS και 45,1 kgm.

Το στάνταρ κιβώτιο του 3.6 είναι ένα χειροκίνητο 6άρι, ενώ ως έξτρα διατίθεται ένα 8άρι αυτόματο. Η κίνηση μεταδίδεται μόνιμα σε όλους τους τροχούς και υπάρχει υποπολλαπλασιασμός σχέσεων. Στην περίπτωση του Rubicon, ο λόγος μετάδοσης με ταχύτητα φτάνει το πολύ εντυπωσιακό 84,2:1. Η ανάρτηση εξακολουθεί να αποτελείται από άκαμπτους άξονες εμπρός και πίσω, έχει όμως αναθεωρημένη γεωμετρία, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας κύλισης. Με γωνία προσέγγισης 44 μοίρες, ράμπας 27,8 (για το δίπορτο) και αποχώρησης 37, και τη δυνατότητα κίνησης σε νερό βάθους 76 πόντων, το Wrangler σίγουρα δεν έχει αλλάξει προσανατολισμό.

Το εσωτερικό, το οποίο είχε αποκαλυφθεί επίσημα πριν μερικές εβδομάδες, είναι σαφώς πιο σύγχρονο από του απερχόμενου Wrangler, ενσωματώνοντας μεταξύ άλλων το σύστημα infotainment Uconnect τελευταίας γενιάς, με έγχρωμη οθόνη αφής 7,0" στις κορυφαίες εκδόσεις εξοπλισμού. Ο εξοπλισμός μπορεί να περιλαμβάνει και όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας όπως έλεγχο τυφλής γωνίας, εντοπισμό κάθετα κινούμενων οχημάτων κατά τον ελιγμό με όπισθεν κ.ά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube