Scoop: Νέα Mercedes-Benz CLS σε δοκιμές υψηλής ταχύτητας [video]

Scoop: Νέα Mercedes-Benz CLS σε δοκιμές υψηλής ταχύτητας [video]

Η ολοκαίνουργια CLS, ο πιο σπορ συγγενής της E-Class, βρίσκεται στην τελική φάση των οδικών δοκιμών της.

Ύστερα από μια τυχαία συνάντηση πριν από δύο μήνες στην Στουτγάρδη, επερχόμενη CLS απαθανατίστηκε για μια ακόμη φορά με αμάξωμα παραγωγής και τα κανονικά της φώτα.

Αυτές είναι ισχυρές ενδείξεις ότι η Mercedes-Benz βρίσκεται στην τελική φάση του κύκλου δοκιμών του αυτοκινήτου, οπότε έτσι επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι η νέα, τρίτη γενιά της CLS θα αποκαλυφθεί μέσα στο 2017. Και με το λανσάρισμά της θα έρθει να τοποθετηθεί στην γκάμα της γερμανικής εταιρείας ανάμεσα στην E-Class και την κορυφαία S-Class, από την οποία αμφότερες χρησιμοποιούν πάρα πολλά στοιχεία.

Πέρα από το πιο εντυπωσιακό ντιζάιν σε σχέση με την E-Class, η νέα CLS θα είναι επίσης μεγαλύτερη σε μήκος, με μεγαλύτερο μεταξόνιο, προκειμένου να διατηρήσει την άνεση της πρώτης παρά την πιο χαμηλή και οπισθοκλινή οροφή της. Όσον αφορά στο σχεδιασμό, το εντυπωσιακό της υπόθεσης βασίζεται κυρίως σε μια εξελικτική διαδικασία του υφιστάμενου αμαξώματος της E-Class παρά σε κάτι εντελώς καινούργιο, αν και για να αποφανθούμε με σιγουριά θα πρέπει να δούμε το αυτοκίνητο απαλλαγμένο από το καμουφλάζ.



Πάντως από αυτό που βλέπουμε, το συμπέρασμα είναι ότι διατηρεί τη σιλουέτα της μπερλίνας, συνδυασμένη με μια οπισθοκλινή αλά κουπέ οροφή, σε αντίθεση με την 4θυρη AMG GT που θα διαθέτει μια πιο πρακτική, liftback διαμόρφωση, στο ίδιο μήκος κύματος με το ομώνυμο κόνσεπτ. Βέβαια, αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν αδύνατο να προβλέψουμε τη σχέση μεταξύ των δύο αυτοκινήτων, αλλά από το scoop video μπορούμε να συμπεράνουμε ότι θα είναι μικρότερη.

Με την παραδοχή ότι προέρχεται από την E-Class, αυτό σημαίνει ότι η γκάμα των κινητήρων της θα προέρχεται επίσης από αυτήν, με κάποιες παραλλαγές σύμφωνα με τις φήμες. Όπως ανέφερε σε δημοσίευσή του το αυστραλέζικο Motoring, στην γκάμα θα υπάρχει το μοντέλο Mercedes-AMG CLS 53 με ένα νέο 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα τούρμπο με υποβοήθηση ηλεκτρομοτέρ και συνδυασμένη ισχύ που θα φτάνει τα 500 άλογα. Η νέα CLS θα είναι και η πρώτη που θα υιοθετήσει αυτό το ισχυρό υβριδικό σύστημα που προσεχώς θα τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα που θα βασίζονται στην σπονδυλωτή αρχιτεκτονική MRA της Mercedes-Benz.

Όσον αφορά το πότε θα δούμε την ολοκαίνουργια CLS σε μέταλλο, το πιθανότερο είναι να μοιράζεται τους προβολείς της δημοσιότητας με το Project One στο σταντ της εταιρείας στην ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη, τον προσεχή Σεπτέμβριο. Αλλιώς, η δεύτερη και λιγότερο πιθανή περίπτωση είναι να τη δούμε σε παγκόσμια πρεμιέρα τον Δεκέμβριο, στο Los Angeles Auto Show 2017, σε μια προσπάθεια να μην κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας στην Φρανκφούρτη από το Project One.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube