Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG GT Concept [video]

Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG GT Concept [video]

Συνδυάζοντας τον υφιστάμενο διτούρμπινο 4λιτρο V8 και ηλεκτρομοτέρ, η Mercedes-Benz μπαίνει με μια 4θυρη σπορ μπερλίνα στο κατόπι της Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

Σε συνέχεια των μπόλικων teaser, η Mercedes-AMG αποκάλυψε επιτέλους στο Σαλόνι της Γενεύης το νέο AMG GT Concept που πρόκειται για ένα άκρως εντυπωσιακό μηχάνημα.

Και επίσης πρόκειται για εξίσου εντυπωσιακή προσπάθεια της Στουτγάρδης να συνδυάσει την πρακτικότητα μιας μπερλίνας και τις επιδόσεις και το επιθετικό στιλ ενός πραγματικού κουπέ.

Το AMG GT Concept επιβεβαιώνει το όνομά του και υιοθετεί τη βασική κοψιά του AMG GT Coupé, αλλά με τραβηγμένο προφίλ, δημιουργώντας έτσι χώρο για τέσσερις. Το σχεδιαστικό αυτό έργο το έχουμε ξαναδεί από τη Mercedes-Benz με τη CLS-Class της πρώτης γενεάς, με τη χαρακτηριστική μακριά αψίδα να ενώνει από τα πλάγια τη βάση του παρμπρίζ με το πίσω μέρος, σχηματίζοντας έτσι την κάψουλα των επιβατών. Η εταιρεία σημειώνει μάλιστα ότι, «αποτελεί πρόκριμα του εξωτερικού σχεδιασμού που αναμένεται να υιοθετηθεί και στο μοντέλο παραγωγής».

ΔEITE AKOMH Δοκιμάζουμε τη Mercedes AMG GT S με το πλάι [video]

Η σχεδιαστική συγγένεια του πρωτοτύπου με την υφιστάμενη AMG GT συνεχίζεται στα πολύ λεπτά εμπρός φανάρια και με το τρισδιάστατο φαινόμενο που δημιουργούν τα πίσω φώτα. Οι παραδοσιακοί καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες, φανταζόμαστε για λόγους εκθεσιακούς και αεροδυναμικής εντύπωσης, κάτι που δεν γνωρίζουμε προς το παρόν αν θα ισχύσει και για το μοντέλο παραγωγής. Για τους ίδιους δεύτερους λόγους, αλλά αυτή τη φορά επί της ουσίας, υπάρχουν ενεργά κλαπέτα στο κέντρο και αεροεισαγωγές στο πλάι που βελτιώνουν με δυναμικό τρόπο την αεροδυναμική απόδοση και την ψυκτική ικανότητα του αυτοκινήτου. Η κεντρική μπούκα της εξάτμισης δίνει ένα ακόμη εντυπωσιακό πλεονέκτημα στο look του αυτοκίνητου, τονίζοντας ακόμη περισσότερο το διαχύτη που βρίσκεται από κάτω της.

ΔEITE AKOMH Επίσημo: Mercedes-AMG GT Roadster [video]

Κάτω από τα ρούχα, το GT Concept συνδυάζει τον εγνωσμένης αξίας και ισχύος διτούρμπινο 4λιτρο κινητήρα V8 και ένα ηλεκτρομοτέρ τοποθετημένο πίσω. Η ζεύξη τους αποδίδει σύνολο ισχύος 816 PS που περνούν στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός συστήματος τετρακίνησης με torque-vectoring, αν και το αυτοκίνητο θα μπορεί να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά. Το εργοστάσιο μιλά για επιδόσεις 0-100 km/h σε τρία δευτερόλεπτα.

«Αυτό το 4θυρο κουπέ έρχεται να διευρύνει ακόμα παραπάνω την οικογένεια AMG GT», αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου της Mercedes-Benz.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube