Πάνω από 800 ίππους η κορυφαία 4θυρη Mercedes-AMG GT

Πάνω από 800 ίππους η κορυφαία 4θυρη Mercedes-AMG GT

Η κορυφαία έκδοση του προγραμματισμένου για το 2018 4θυρου GT θα είναι υβριδική και θα αποδίδει πάνω από 800 ίππους.

Όταν ξεκινήσει να πωλείται μέσα στο 2018 και ολοκληρωθεί η γκάμα της, η 4θυρη Mercedes-AMG GT θα είναι το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μελλοντικός ανταγωνιστής της Porsche Panamera αναμένεται να έχει κοντά στους 800 ίππους, δηλαδή σημαντικά παραπάνω από τους 585 της κορυφαίας κουπέ GT R.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε τη Mercedes-AMG GT S με το πλάι [video]

Αυτή την περίοδο το νέο μοντέλο βρίσκεται σε φάση εξαντλητικών δοκιμών στο Nürburgring, με όλα τα συστήματά του να δοκιμάζονται διεξοδικά κάτω από ακραίες συνθήκες.

Οι κατασκοπευτικές εικόνες που έχουμε δει μέχρι στιγμής έχουν δείξει μεγάλη συγγένεια με το 4θυρο πρωτότυπο GT Concept που είδαμε στην περασμένη έκθεση της Γενεύης. Ωστόσο, το αυτοκίνητο στην πραγματικότητα θα βασίζεται σε μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται στην E-Class, από την οποία θα είναι συνολικά πιο μακρύ, πιο φαρδύ και πιο χαμηλό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz E 220 d

Προφανώς αυτό θα έχει επίδραση και στα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, ωστόσο δεν ξέρουμε ακόμα τι ακριβώς θα σημαίνει για τα μηχανικά του μέρη. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι οι πρώτες εκδόσεις που θα δούμε θα κινούνται από τον 4λιτρο V8, χωρίς ωστόσο να ξέρουμε εάν θα είναι η μονάδα με το ξηρό κάρτερ της κουπέ GT (M178) ή ο εκείνη με το συμβατικό (Μ177) που χρησιμοποιείται στην κορυφαία E-Class.



Αρχικά η ισχύς αναμένεται να ξεπερνάει τους 600 ίππους, ωστόσο η κορυφαία έκδοση που θα παρουσιαστεί το 2019 θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η 4πορτη AMG GT στο Nürburgring και στο… όριο [video]

Όπως και στο πρωτότυπο, ένας ηλεκτροκινητήρας θα συνδράμει το θερμικό μοτέρ ώστε να αποδίδει πάνω από 800 ίππους και να εξασφαλίζει 0-100 km/h σε περίπου 3”.

Ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλύπτονται σταδιακά όσο θα πλησιάζουμε προς την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου, του οποίου ακόμα δε γνωρίζουμε ούτε την τελική ονομασία. Το όνομα GT 4 δεν είναι και πολύ πιθανό, αφού έτσι ονομάζεται το αγωνιστικό που βασίζεται στην κουπέ έκδοση της GT.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube