Mercedes-AMG Project One: Τιμή αγοράς €2,275 εκατ. και επισκευή μοτέρ κάθε 50.000 km!

Mercedes-AMG Project One: Τιμή αγοράς €2,275 εκατ. και επισκευή μοτέρ κάθε 50.000 km!

Το τετρακίνητο hypercar αναμένεται να έχει ξεπουλήσει όλη την παραγωγή πριν από την αποκάλυψή του στην IAA 2017, στη Φρανκφούρτη.

Το επερχόμενο hypercar της Mercedes-AMG υπό την κωδική ονομασία Project One θα στοιχίζει €2,275 εκατ. συν τους φόρους και θα αποκαλυφθεί το προσεχές φθινόπωρο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Για το νέο hypercar, του οποίου επίσημα οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το 2018, ο επικεφαλής της AMG, Tobias Moers, επιβεβαίωσε ότι τα πρωτότυπα ήδη δοκιμάζονται στον τομέα της μηχανολογικής εξέλιξης. Μια εργασία που έχει αναλάβει το τιμ της Mercedes F1 στο Brixworth, στο Northamptonshire.

Το Project One θα αποδίδει μέγιστη ισχύ πάνω από 1.000 άλογα που είναι νούμερο παρόμοιο με αυτό που αποδίδει το μονοθέσιο της εταιρείας στην F1. Απ’ όπου εξάλλου προέρχεται και το σύστημα κίνησής του. Οι προδιαγραφές του λοιπόν το φέρνουν άμεσα ανταγωνιστικό απέναντι στα Ferrari LaFerrari, McLaren P1, Porsche 918 Spyder και το από κοινού εξελισσόμενο από τις Aston Martin και Red Bull, AM-RB 001 ή Valkyrie.

Ο κινητήρας του Mercedes-AMG Project One είναι τόσο εξειδικευμένος που θα μπορεί να γράψει μόλις 50.000 km πριν απαιτηθεί ριζική ανακατασκευή του ή, πιθανόν, αντικατάσταση. Εργασία ή αγορά για την οποία ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει. Σε ερώτηση προς το Moers για το αν το αυτοκίνητο θα είναι αξιόπιστο λόγω του ευαίσθητου και πολύπλοκου συστήματος κίνησης, επιβεβαίωσε τα παραπάνω: «Θα δείξουμε κατανόηση για μέχρι τα 50.000 km. Αυτό είναι ΟΚ για εμάς. Νομίζω ότι είναι αρκετό». Και μάλλον δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αν σκεφτεί κάποιος πως το μοτέρ θα ανεβάζει μέχρι και 11.000 rpm, όπως και την F1.

«Αυτή είναι η διάρκεια ζωής του κινητήρα. Ύστερα θα το λύσουμε, όπως κάνουμε σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Αλλά δεν χρειάζεστε μια ομάδα F1, δεν χρειάζεστε ειδικό καύσιμο. Πατάς το κουμπί και παίρνει εμπρός».

Να θυμίσουμε ότι το Project One φορά ένα 1.600άρη κινητήρα και δύο ηλεκτρομοτέρ, με 163 PS το καθένα. Η συνολική συνδυασμένη ισχύς του υβριδικού συστήματος ξεπερνά τους 1.000 PS.

O Moers επιβεβαίωσε επίσης ότι συνολικά θα κατασκευαστούν 275 αυτοκίνητα παγκοσμίως και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη σειρά ή άλλο αυτοκίνητο που θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα του Project One.

[Πηγή autocar uk, motoring au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube