Scoop: Νέα BMW X6 M @ Nürburgring

Scoop: Νέα BMW X6 M @ Nürburgring

Η επερχόμενη BMW X6 M βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο δοκιμών, πριν από την επίσημη πρεμιέρα της στο τέλος του 2014.

Η BMW X6 M που απαθανάτισε εχθές 3/9 ο φωτογράφος Θανάσης Κουτσογιάννης στην Πράσινη Κόλαση ήταν ελαφρά καμουφλαρισμένη.

Και όσο περνούν οι ημέρες δεν αποκλείεται να τη δούμε και χωρίς ή με ελάχιστο καμουφλάζ. Βλέπετε το επίσημο λανσάρισμά της αναμένεται πριν από την εκπνοή αυτού του χρόνου και πιθανότατα στο LA Auto Show τον προσεχή Νοέμβριο.  

Από πολλές μαρτυρίες, η δεύτερη γενιά της X6 με την κωδική ονομασία F16 φαίνεται ότι είναι ένα καλύτερο και πιο κοφτερό αυτοκίνητο από το αντίστοιχο της πρώτης γενιάς. Οπότε δεν έχουμε αμφιβολία ότι το ίδιο θα συμβαίνει και στην κορυφαία εκδοχή του, την X6 Μ.

Εξωτερικά ξεχωρίζει από το πιο επιθετικό στιλ στους προφυλακτήρες, τους μεγαλύτερους τροχούς, τα ογκωδέστερα μαρσπιέ και το διαχύτη πίσω με τις τετράμπουκες εξατμίσεις, αλλά και τους μοναδικά σχεδιασμένους εξωτερικούς καθρέφτες και τα «νεφρά» της μάσκας.   

Σε αντίθεση με άλλες M, η X6 διατηρεί την ατσάλινη οροφή αντί της ανθρακονημάτινης επιλογής, αλλά σε κάθε περίπτωση επωφελείται από τη μείωση του βάρους που επήλθε σε όλη την γκάμα και φτάνει περίπου στα 80 kg. Δίαιτα που συντελέστηκε από τη νέα πλατφόρμα και τη ευρύτερη χρήση συνθετικών υλικών και αλουμινίου στο αμάξωμα.



Κάτω από το καπό αναμένεται να τοποθετηθεί ο ίδιος διτούρμπινος 4,4λιτρος V8 που φορά και η M5. αλλά υπάρχει η περίπτωση το M division να έχει βγάλει παραπάνω άλογα από τα υφιστάμενα 555 αυτού του μοτέρ. Ωστόσο υπάρχει και η πιθανότητα της χρήσης ενός νέου 4λιτρου διτούρμπινου V8 με 600 PS, τον ίδιο που πιθανώς που θα χρησιμοποιήσει η προσεχής Μ7 ή Μ750i.

Όσον αφορά το κιβώτιο που συνοδεύει αυτό το μοτέρ, μάλλον το υφιστάμενο αυτόματο 6άρι έχει αντικατασταθεί από ένα άλλο αυτόματο διπλόδισκο 7 ή 8άρι. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το κιβώτιο μοιράζει τη ροπή στάνταρ και στους τέσσερις τροχούς.

[Φωτογραφίες Θανάσης Κουτσογιάννης] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube