Scoop-έκπληξη: Το FIAT 124 Spider πλησιάζει

Scoop-έκπληξη: Το FIAT 124 Spider πλησιάζει

Τώρα που το λανσάρισμα του νέου MX-5 σε έκδοση ND ολοκληρώθηκε, ήγγικεν η ώρα να έρθει στο προσκήνιο και το μικρό ξαδερφάκι του εξ Ιταλίας.

Το επερχόμενο FIAT 124 Spider ετοιμάζεται και οι ρυθμίσεις για το set-up του βρίσκονται σε εξέλιξη στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Εκεί όπου το απαθανάτισε ο φακός των φωτογράφων του  thetruthaboutcars.com.

Το νέο 124 Spider, όπως πολύ σωστά και συναισθηματικά το ονομάζουν οι Ιταλοί παραπέμποντας σε αυτό του 1967, προφανώς και θα κρύβει τη στενή συγγένειά του με το Miata ή, αν θέλετε, το Mazda MX-5. Η μεγάλη διαφορά όμως σε σχέση με την ιαπωνική έκδοση θα είναι ότι κάτω από το καπό θα κατοικούν κινητήρες τούρμπο, με αυτόν της βάσης να είναι 1.400άρης. Για τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε να πούμε ότι είναι πρώτη φορά που ένα πρωτότυπο στην τελική φόρμα του απαθανατίζεται από τους φωτογράφους-κατασκόπους και το πρώτο πράγμα που τραβά το μάτι είναι η πολύ μακριά «μουσούδα».

Οι Ιταλοί σχεδιαστές φαίνεται να επέλεξαν να τροποποιήσουν τη σιλουέτα, όπως τη γνωρίσαμε στο MX-5, επιμηκύνοντας σημαντικά το καπό. Το φατνίο του παρμπρίζ είναι το ίδιο ακριβώς με αυτό του ρόουντστερ της Mazda, το κόψιμο στις πόρτες κοντινό aλλά λίγο πιο στρογγυλεμένο, καθώς και χαμηλά, τα πλευρικά μαρσπιέ είναι πιο λοξοτμημένα. Επίσης, το σχέδιο των εμπρός φαναριών φαίνεται πιο έντονο.

Το νέο FIAT 124 Spider θα κατασκευάζεται στην Iαπωνία, δίπλα στη γραμμή παραγωγής του MX-5 (καλό ακούγεται για την ποιότητά του αυτό) και θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του το φθινόπωρο. στο Διεθνές Σαλόνι της Φρανκφούρτης, τον προσεχή Σεπτέμβριο και στη συνέχεια στο Los Angeles Auto Show 2015, τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube