Το φθινόπωρο τα αποκαλυπτήρια του Fiat 124 Spider

Το φθινόπωρο τα αποκαλυπτήρια του Fiat 124 Spider

Μέσα στο 2015 η παρουσίαση πριν την έναρξη των πωλήσεων το επόμενο έτος.

Μετά την παραδοχή του CEO της Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, ότι θα ονομάζεται 124 Spider, νέες πληροφορίες θέλουν το ρόουνστερ που θα βασίζεται στο νέο Mazda MX-5 να αποκαλύπτεται σε μια από τις δύο φθινοπωρινές διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου.

Για άλλη μια φορά ένα στέλεχος της μάρκας δήλωσε ξεκάθαρα πως, παρά το γεγονός πως θα χρησιμοποιούν κοινή πλατφόρμα, η εκδοχή της Fiat δεν θα έχει καμία σχεδιαστική ομοιότητα με αυτή της Mazda.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα πρόκειται για ένα MX-5 με άλλα σήματα», δήλωσε ο επικεφαλής της Fiat Βορείου Αμερικής, Jason Stoicevich. «Θα έχει το δικό μας ξεχωριστό στιλ και τη δική μας σφραγίδα.»

Ανώνυμες πηγές θέλουν το 124 Spider, που αναβιώνει ένα θρυλικό όνομα από το παρελθόν, να διαφέρει όχι μόνο στο ντιζάιν αλλά και στα μηχανικά μέρη, αφού κάτω από το καπό του θα έχει τον 1.4 τούρμπο της Fiat αντί για τον 2λιτρο της Mazda.

Και τα δύο πάντως θα είναι πισωκίνητα και θα κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής, στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα.

[Πηγή: Edmunds]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube