Renault Symbioz, το νέο υβριδικό C-SUV του Ρόμβου

Renault Symbioz, το νέο υβριδικό C-SUV του Ρόμβου

Η οικογένεια SUV της γαλλικής φίρμας θα εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο με το νέο Renault Symbioz. Θα ντεμπουτάρει την άνοιξη, με αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα και θα μπει σφήνα στην γκάμα μεταξύ Captur και Austral.

Renault Symbioz

Με την αγορά να ζητά απεγνωσμένα όλο και περισσότερα SUV, κάθε μεγέθους, οι έχοντες σώας τα εμπορικάς φρένας ανταποκρίνονται. 

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, η Renault διαθέτει έναν ικανό αριθμό τέτοιων μοντέλων για να ανταποκρίνεται σε αυτή τη ζήτηση και στα διαφορετικά γούστα. Έτσι, στον κατάλογό της υπάρχουν ήδη τα Captur, Arkana, Austral και Espace. Σε αυτά θα ενταχθούν εφέτος το Scénic που μεταμορφώθηκε σε ηλεκτρικό SUV και το Rafale, μια κουπέ παραλλαγή του Austral.

Το νέο Renault Symbioz θα διατίθεται σε απλή υβριδική έκδοση, κάνοντας χρήση του συστήματος κίνησης E-Tech με τα 145 άλογα

Renault Symbioz

Και καθώς αυτό φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετό, ο Ρόμβος έρχεται να προσθέσει το Renault Symbioz. Η γαλλική φίρμα επισημοποίησε αυτό το νέο πρότζεκτ σήμερα με ένα teaser. Δίνοντας επίσης κάποιες τεχνικές πληροφορίες, ξεκινώντας από το μήκος. Το Renault Symbioz έχει λοιπόν μήκος πάνω από 4,41 m, δηλαδή είναι μόλις 10 cm κοντύτερο από το Austral. Και ξεπερνά το Captur κατά 18 cm.

Στην πραγματικότητα, πίσω από αυτό το νέο όνομα κρύβεται μια μακρύτερη έκδοση του Captur. Έτσι, το Symbioz θα απευθύνεται σε όσους διαπιστώνουν ότι το Captur τους πέφτει λίγο κοντό από χωροταξικής άποψης και με μικρότερο πορτμπαγκάζ. Εκ της οντότητάς του μάλιστα, θα έρθει να αντικαταστήσει επίσης έμμεσα τα θερμικά Mégane και Scénic. Από την άλλη βέβαια, η Renault δεν κάνει νύξη για παρουσία τρίτης σειράς καθισμάτων.

Renault Symbioz

Το προφίλ του teaser δείχνει τη συγγένεια με το Captur, τουλάχιστον εμπρός. Αν και όπως παρατηρούμε, η προσωπίδα του αυτοκινήτου είναι μεν νέα, αλλά θα είναι κοινόχρηστη με την ανανεωμένη έκδοση του Captur. Ολόκληρο το πίσω μέρος είναι ορίτζιναλ, με σχήματα όπως αυτά του ηλεκτρικού Scénic. Από το τελευταίο, θα βρούμε τη μεγάλη πανοραμική γυάλινη οροφή Solarbay, η οποία γίνεται αδιαφανής χωρίς να χρειάζεται κάλυμμα.

Το Renault Symbioz θα διατίθεται σε μια απλή υβριδική έκδοση, κάνοντας δηλαδή χρήση του συστήματος κίνησης E-Tech με τα 145 άλογα. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube