Το Renault Scénic θα συνεχίσει ως ηλεκτρικό SUV

Το Renault Scénic θα συνεχίσει ως ηλεκτρικό SUV

H γαλλική εταιρεία σχεδιάζει την επιστροφή του Renault Scénic ως ηλεκτρικού SUV, που θα τοποθετηθεί στην γκάμα της πάνω από το Mégane E-TECH.

Renault Scenic

Ένα νέο ηλεκτρικό SUV μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Mégane Ε-ΤECH βρίσκεται στα σκαριά από τη γαλλική εταιρεία και θα ακούει στο όνομα Renault Scénic.

Ο CEO της γαλλικής φίρμας δήλωσε στο βρετανικό Auto Express, ότι στη νέα του γενιά το νέο Renault Scénic δεν θα ανήκει στην κατηγορία των MPV, αλλά θα υιοθετήσει και αυτό SUV χαρακτηριστικά. Θα λανσαριστεί στην αγορά πάνω από το από το ολοκαίνουργιο Mégane E-TECH, προσφέροντας μεγαλύτερους χώρους και αυτονομία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το γαλλικό μοντέλο θα επανέλθει στην αγορά το 2024 με στόχο να έρθει αντιμέτωπο με το VW ID.4 και το Škoda Enyaq.

Renault Scenic

Το ηλεκτρικό Renault Scénic θα βασίζεται όπως το Megane Ε-ΤECH και το Nissan Ariya στην πλατφόρμα CMF-EV. Ωστόσο, φαίνεται ότι στη νέα γενιά του δεν θα διατίθεται ως 7θέσιο, καθώς ο αντιπρόεδρος μηχανικής εξέλιξης του κατασκευαστή, Gilles Le Borgne, ανέφερε ότι το νέο μοντέλο θα διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, αλλά όχι με τρεις σειρές καθισμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τον Μάιο όπου φημολογείται ότι η πρωτότυπη έκδοση του Renault Scénic θα δει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube