Mεταμόρφωση του Nissan Ariya σε μονοθέσιο για τον δρόμο

Mεταμόρφωση του Nissan Ariya σε μονοθέσιο για τον δρόμο

Το Nissan Ariya Single Seater Concept συνδυάζει την τεχνολογία ενός αυτοκινήτου street legal με τη σχεδίαση ενός μονοθεσίου της Formula E.

Ονομάζεται Nissan Ariya Single Seater Concept και προβάλλει τις πολλαπλές εφαρμογές που μπορεί να έχει το σύστημα κινητήρα-μετάδοσης του νέου ηλεκτρικού SUV Ariya.

Το πρωτότυπο αποκαλύφθηκε στην εκδήλωση Nissan Futures από τον αντιπρόεδρο σχεδιασμού της Nissan, Αlfonso Albaisa, και τον διευθυντή μάρκετινγκ, Juan Manuel Hoyos.

H ιαπωνική εταιρεία ισχυρίζεται ότι το πρωτότυπο μονοθέσιο που βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Nissan Ariya ενώνει την φουτουριστική ιαπωνική σχεδίαση με ένα σασί μονοθεσίου αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Nissan Ariya Single Seater Concept

Το εμπρός μέρος του πρωτοτύπου ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα της χαρακτηριστικής μάσκας V-Motion της Nissan. Στο υπόλοιπο αμάξωμα του μονοθεσίου υπάρχουν έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα με τους εμπρός και πίσω τροχούς να είναι καλυμμένοι. Επιπλέον, τα εξαρτήματα της εμπρός ανάρτησης είναι εκτεθειμένα όπως αρμόζει σε ένα αγωνιστικό μονοθέσιο. Το πρωτότυπο δανείζεται τη βαφή με τη χάλκινη απόχρωση από το Nissan Ariya παραγωγής. 

Το Nissan Ariya Single Seater Concept είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και είναι εμπνευσμένο από το μονοθέσιο της Nissan που συμμετέχει στο πρωτάθλημα Formula Ε.

Όπως αναφέραμε το μονοθέσιο χρησιμοποιεί το σύστημα κινητήρα-μετάδοσης από το νέο SUV Nissan Ariya, του οποίου η κυκλοφορία αναβλήθηκε για τις αρχές του νέου έτους, λόγω της έλλειψης ημιαγωγών.

Nissan Ariya Single Seater Concept

Δυστυχώς ο κατασκευαστής από την Ιαπωνία δεν αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Ariya Single Seater. 

Υποπτευόμαστε όμως ότι λόγω της αγωνιστικής φύσης του, το Ariya Single Seater θα κάνει χρήση της πιο ισχυρής έκδοσης του C-SUV με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) απόδοσης 394 PS και 600 Nm. Στο SUV, οι ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 87 kWh.

«Με το κόνσεπτ αυτό θέλουμε να προβάλλουμε τη δυνατότητα της ηλεκτρικής μετάδοσης του Ariya τοποθετώντας την σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, σχεδιαστικά εμπνευσμένο από το C-SUV. Το Single Seater Concept θα αποτελέσει κινητό εργαστήριο δοκιμών τεχνολογιών, οι οποίες θα υιοθετηθούν από τα μοντέλα παραγωγής. Αυτό το πρότζεκτ θα βοηθήσει στη μεταφορά τεχνογνωσίας από την πίστα στον δρόμο», δήλωσε ο διευθυντής marketing, Juan Manuel Hoyos.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube