Renault Kardian 2023, νέο αστικό SUV για τη N. Αμερική [video]

Renault Kardian 2023, νέο αστικό SUV για τη N. Αμερική [video]

Η γαλλική φίρμα θα λανσάρει ένα αστικό SUV με το όνομα Renault Kardian στη Νότια Αμερική. Βασισμένο στο Dacia Sandero Stepway, ενσαρκώνει τη νέα διεθνή στρατηγική του Ρόμβου.

Renault Kardian 2023

Η γαλλική εταιρεία θα παρουσιάσει το νέο Renault Kardian, του οποίου βλέπετε τις πρώτες εικόνες, στις 25 Οκτωβρίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.

Το στρατηγικό πρόγραμμα Renaulution βρίσκεται σε εξέλιξη και διεθνώς. Το νέο Renault Kardian, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί στις 25 Οκτωβρίου στη Βραζιλία, είναι ένα μέρος αυτού του σχεδίου.

Το Renault Kardian θα παράγεται τοπικά, στο εργοστάσιο της Curitiba, στη Βραζιλία, και θα δανείζεται την πλατφόρμα CMF-B 

Renault Kardian

Μέσω αυτού του νέου Renault Kardian, ο Ρόμβος σκοπεύει να ενισχύσει την παρουσία της εκτός Ευρώπης μέσω μιας γκάμας μοντέλων με τη δική της οπτική ταυτότητα. Ωστόσο, αυτή η στρατηγική δεν θα φτάσει τόσο μακριά έτσι ώστε να φέρει επανάσταση στην πλατφόρμα και την τεχνολογία των μελλοντικών προϊόντων της Renault σε αυτές τις αγορές.

Έτσι τουλάχιστον μπορούμε να συμπεράνουμε από το Renault Kardian που βασίζεται στο Dacia Sandero Stepway. Με το νέο μοντέλο να ξεκινά την εμπορική πορεία του στη Λατινική Αμερική και στη συνέχεια σε άλλες, μη ευρωπαϊκές αγορές.

Renault Kardian

Η Renault αναμφισβήτητα δίνει ηχηρό παρών στη Νότια Αμερική και ιδιαίτερα στη Βραζιλία. Είναι μάλιστα μια σημαντική αγορά για τον Γάλλο κατασκευαστή, ο οποίος πούλησε τουλάχιστον 283.116 IX και επαγγελματικά εκεί το 2022, σημειώνοντας αύξηση 8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Προς το παρόν, ο τοπικός κατάλογος αποτελείται από ανανεωμένα μοντέλα της Dacia, των οποίων μόνο οι λογότυποι και μερικές λεπτομέρειες τα κάνουν να ξεχωρίζουν από τα αντίστοιχα που πωλούνται στην Ευρώπη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το Renault Stepway που βασίζεται στην προηγούμενη γενιά Dacia.

Renault Kardian
Έτσι φαντάζεται την τελική μορφή του Renault Kardian ο Βραζιλιάνος ντιζάινερ Kleber Silva. Illustration © Kleber Silva/KDesign AG.

Δεδομένου ότι η Dacia και η Renault είναι πλήρεις οντότητες εντός του γαλλικού ομίλου από το 2021, η φίρμα της Billancourt θέλει πλέον να προχωρήσει παραπέρα, προσφέροντας ένα νέο πρόσωπο σε αυτοκίνητα που πωλούνται εκτός της Γηραιάς Ηπείρου.

Το Renault Kardian θα παράγεται τοπικά, στο εργοστάσιο της Curitiba, στη Βραζιλία, και θα δανείζεται την πλατφόρμα CMF-B, καθώς και όλα τα τεχνικά στοιχεία της από την τελευταία γενιά Dacia Sandero Stepway.

Ως εκ τούτου, θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα επωφεληθεί από αυτή τη στιλιστική αναπροσαρμογή. Και μιας και μιλάμε ουσιαστικά για ανασχεδιασμό, παρατηρούμε αμέσως το έντονα διαφορετικό εμπρός μέρος με τον συγκεκριμένο προφυλακτήρα, τα διώροφα φανάρια και τη διχτυωτή μάσκα, χαρακτηριστικό μοτίβο των τελευταίων κατασκευών του Ρόμβου.

Renault Kardian
Αυθεντικότητα θα χαρακτηρίζει και το πίσω μέρος του νέου Renault Kardian, με ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και φανάρια σχήματος «C» αλά Renault Captur. Illustration © Kleber Silva/KDesign AG.

Το ίδιο ισχύει και για το πίσω μέρος, το οποίο επίσης διακρίνεται από τον νέου σχεδιασμού προφυλακτήρα και τα φώτα σε σχήμα «C», εμφανώς εμπνευσμένα από αυτά του Renault Captur. Το εσωτερικό του Renault Kardian θα πρέπει να είναι σχετικά κοντά σε αυτό του Dacia Sandero Stepway, ενώ οι κινητήρες των δύο μοντέλων θα είναι διαφορετικοί.

Η γαλλική φίρμα δεν επέλεξε τυχαία το όνομα του πρώτου μοντέλου στη μελλοντική γκάμα. Στη Renault, να αρχίζει το όνομα ενός μοντέλου με το γράμμα «Κ» αποτελεί παράδοση: Koleos (2008), Kadjar (2015), Kwid (2015), Kaptur (2016) ακόμα και Kiger (2021).

Renault Kardian

Αν και το «Kardian» προφέρεται με τη γαλλική προφορά του, το όνομα έχει τις ρίζες του στα αγγλικά. Η πρώτη συλλαβή του ονόματος, «kar», παραπέμπει εύκολα στη λέξη «car», «αυτοκίνητο». Με το πρώτα άκουσσμα, το «καρντιάν» θα μπορούσε να εκληφθεί ως «gardien», που «γκαρντιέν» στα γαλλικά πάει να πει «φύλακας». Συμβολίζοντας την προστασία και τη στιβαρότητα.

Μια εντύπωση που υποτίθεται ότι ενισχύεται από τη χρήση των ισχυρών συμφώνων K, R και D. Αυτό το επώνυμο περιέχει έναν ακόμη υπαινιγμό, όπως εξηγεί η Sylvia dos Santos, υπεύθυνη για τη στρατηγική ονομασίας στο τμήμα Global Marketing της φίρμας: «Αυτό που είναι ενδιαφέρον για το Renault Kardian είναι η επίκλησή του για ζωντάνια και ευελιξία».

»Αναφερόμενο λοιπόν με αρχικό συνθετικό το «καρδιο» υπονοεί την αθλητικότητα, τον δυναμισμό και την αδρεναλίνη». Και από ηχητική άποψη, άλλα, πιο ήπια συναισθήματα θα μπορούσαν να συνδεθούν με αυτό. «Είναι επίσης ένα όνομα που πατάει γερά, χτισμένο γύρω από τα δύο «A», Kar-dian, το οποίο αναφέρεται επίσης στην πλευρά ασφαλείας του μοντέλου μας», εξήγησε η Sylvia dos Santos.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube