Range Rover Evoque: νέα έκδοση Autobiography Dynamic με 285 PS

Range Rover Evoque: νέα έκδοση Autobiography Dynamic με 285 PS

Η κορυφαία έκδοση του Range Rover Evoque έχει περισσότερη δύναμη και ακόμα καλύτερη οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο.

Το κορυφαίο Range Rover Evoque ονομάζεται Autobiography Dynamic. Πρόκειται για μια πιο σπορ έκδοση με πλούσιο εξοπλισμό, καλύτερη οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο και κινητήρα που αποδίδει 285 PS.

Τα μεσαία premium SUV αποκτούν σπορ εκδόσεις με ξεκάθαρα ασφάλτινο προσανατολισμό και πολλή δύναμη, όπως το Audi RS Q3 και η Mercedes-Benz GLA45 AMG. Για να μη μείνει έξω από τον χορό η Land Rover λανσάρει την κορυφαία έκδοση του Range Rover Evoque με κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού Autobiography, πακέτο Dynamic για πιο σπορ συμπεριφορά και αυξημένη ισχύ.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο 2λιτρος turbo με τον οποίο γνωρίσαμε το Range Rover Evoque. Αντί για 240 PS και 34,7 kgm όμως σ' αυτή την εκδοχή του αποδίδει 285 PS και 40,8 kgm. Το 9άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF με το οποίο συνδυάζεται έχει καλιμπραριστεί για πιο άμεση απόκριση και ταχύτερες αλλαγές.



Τα ελατήρια είναι σκληρότερα και τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ έχουν ρυθμιστεί ανάλογα, ενώ διαφοροποιημένη σε σχέση με τα υπόλοιπα Range Rover Evoque είναι και η γεωμετρία. Σύμφωνα με τη Land Rover οι παραπάνω αλλαγές έχουν κάνει αυτό το Evoque πιο ευέλικτο και πιο άμεσο στο turn-in, χωρίς να επηρεάσουν αρνητικά την άνεση και την ποιότητα κύλισης.

Το αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης προσφέρει περισσότερη ακρίβεια γύρω από την ευθεία, ενώ η τετρακίνηση που ενσωματώνει σύστημα torque vectoring αναλαμβάνει να μειώσει την υποστροφή. Το σύστημα πέδησης έχει αναβαθμιστεί με εμπρός δίσκους διαμέτρου 350 mm (αντί για 300).



Το Range Rover Evoque Autobiography Dynamic διατίθεται τόσο με 3θυρο όσο και 5θυρο αμάξωμα, ενώ ξεχωρίζει κυρίως από τη νέα μάσκα και το διαφορετικό κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα του. Ξεχωριστό είναι πάντως και το χρώμα Phoenix Orange, που προσφέρεται αποκλειστικά σε αυτή την έκδοση του Evoque.

Οι πωλήσεις του Range Rover Evoque Autobiography Dynamic θα ξεκινήσουν το τελευταίο τρίμηνο του 2014.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube