Αποκάλυψη για την νέα Mercedes-Benz GLA45 AMG [video]

Αποκάλυψη για την νέα Mercedes-Benz GLA45 AMG [video]

Αυτή είναι η έκδοση παραγωγής της κορυφαίας έκδοσης της GLA-Class.

H παρουσίαση του πρωτότυπου της Mercedes-Benz GLA45 AMG στην έκθεση του Los Angeles μας είχε προϊδεάσει για την ύπαρξη μιας κορυφαίας έκδοσης του νέου crossover της γερμανικής φίρμας.

Η Mercedes-Benz όμως προχώρησε στην αποκάλυψη της έκδοσης παραγωγής του μοντέλου εν όψει της έκθεσης του Ντιτρόιτ. Η νέα τετρακίνητη Mercedes-Benz GLA45 AMG χρησιμοποιεί τον ίδιο Euro 6 2λιτρο 4κύλινδρο τούρμπο κινητήρα των 360 ίππων που χρησιμοποιούν και οι A45 και CLA45 AMG. Συνδυάζεται με το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων AMG Speedshift DCT και διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας, Manual, Sport και Controlled Efficiency, με το τελευταίο να δίνει έμφαση στην οικονομία καυσίμου, θέτοντας σε λειτουργία και το σύστημα stop/start.

Οι επιδόσεις που χαρίζει στο νέο crossover είναι κορυφαίες για το είδος, μιας και απαιτεί 4,8 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Ακόμα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η κορυφαία αυτή έκδοση έχει μέση κατανάλωση καυσίμου 7,5 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 είναι 175 gr/km.

Όπως όλες οι εκδόσεις AMG, έτσι και αυτή διαθέτει σπορ ανάρτηση, υψηλών επιδόσεων φρένα, αεροδυναμικό κιτ και φυσικά σπορ εξάτμιση με τέσσερις απολήξεις. Στο εσωτερικό, το σπορ μοτίβο συνεχίζεται με μπάκετ καθίσματα, σπορ τιμόνι και διακοσμητικά πάνελ και φάσες από ανθρακονήματα.

Η νέα κορυφαία έκδοση θα βρίσκεται στις εκθέσεις της φίρμας την άνοιξη, με άγνωστη προς το παρόν τιμή.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube