Range Rover Evoque με... 9άρι κιβώτιο ταχυτήτων της ZF

Range Rover Evoque με... 9άρι κιβώτιο ταχυτήτων της ZF

Το μικρότερο Range Rover θα γίνει το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων, το οποίο θα αντικαταστήσει το υπάρχον 6άρι αρχικά στις τετρακίνητες εκδόσεις του Evoque.

Το πρωτοποριακό κιβώτιο της ZF με κωδικό «9ΗΡ» είναι σχεδιασμένο για χρήση με εγκάρσια τοποθετημένους κινητήρες. Είναι μόνο 6 mm μεγαλύτερο σε μήκος αλλά 7,5 kg ελαφρύτερο από ένα αυτόματο 6άρι, επιτυγχάνοντας σύμφωνα με την εταιρία μέχρι και 16% οικονομία καυσίμου σε σχέση με εκείνο. Χάρη στο λόγο 9,84:1 μεταξύ 1ης και 9ης ταχύτητας, το νέο κιβώτιο επιβάλλει χαμηλότερο κατά περίπου 700 rpm ρυθμό περιστροφής του κινητήρα στα 120 km/h, με προφανή οφέλη σε οικονομία και ησυχία στο ταξίδι. Στην περίπτωση του Range Rover Evoque η 1η του νέου κιβωτίου είναι κοντύτερη απ’ότι του υπάρχοντος εξατάχυτου, ενισχύοντας τις εκτός δρόμου ικανότητες του μοντέλου.

Ταυτόχρονα, οι ιδανικά κλιμακωμένες ενδιάμεσες σχέσεις και οι ταχύτατες αλλαγές, που έχουμε ήδη βιώσει στο 8άρι κιβώτιο «8HP» της ZF, εγγυώνται ότι το κιβώτιο θα είναι κατάλληλο και για σπορ χρήση. Μάλιστα η ZF υποστηρίζει ότι το νέο κιβώτιο είναι ικανό να ρίξει τον χρόνο που απαιτείται για το 0-100 km/h κατά... δύο δευτερόλεπτα! Το «9ΗΡ» έχει ακόμα τη δυνατότητα να «προσπερνάει» ταχύτητες στα κατεβάσματα, οπότε με βαθύ πάτημα του γκαζιού θα επιλέγεται κατευθείαν η σωστή σχέση για μέγιστη επιτάχυνση.

Το Range Rover Evoque με το 9άρι κιβώτιο της ZF θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες στην Έκθεση της Γενεύης. Δείτε παρακάτω το video όπου αναλύονται τα χαρακτηριστικά του νέου κιβωτίου.

[Πηγή: Land Rover]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube