Νέο Range Rover Evoque 2014 με αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων

Νέο Range Rover Evoque 2014 με αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων

Η Land Rover παρουσίασε το Evoque του 2014 που έρχεται με ορισμένες αλλαγές, περιλαμβανομένου του νέου 9τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων.

Το αυτόματο 9άρι κιβώτιο που εξελίχτηκε από την ZF θα είναι διαθέσιμο στο Range Rover Evoque MY 2014, με ένα βενζινοκινητήρα και δύο ντίζελ. Το νέο σασμάν υπόσχεται μείωση της κατανάλωσης μέχρι 11,4% και των εκπομπών CO2 μέχρι 9,5% ανάλογα με το μοντέλο.

Το πιο οικονομικό Evoque θα φορά ένα 2.2λιτρο ντίζελ με 150 PS που θα δίνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, θα καίει στον τυποποιημένο κύκλο 4,9 lt/100 km και θα εκπέμπει CO2 129 g/km.

Εκτός από τη νέα μετάδοση, η Land Rover προσφέρει την κατ’ επιλογή τετρακίνηση Active Driveline (έξτρα). Αυτή επιτρέπει να μετατραπεί το Evoque 2014 σε προσθιοκίνητο υπό κανονικές οδικές συνθήκες σε ταχύτητες πάνω από 35 km/h. Η αλλαγή σε 4wd γίνεται σε μόλις 300 χιλιοστά του δευτερολέπτου όταν οι οδικές συνθήκες το απαιτήσουν.

Το σύστημα Active Driveline διαθέτει το σύστημα Torque Biasing που ενσωματώνει ένα ηλεκτρονικό διαφορικό για να μοιράζει τη ροπή μεταξύ των πίσω τροχών, βελτιώνοντας έτσι την ευστάθεια και την ελκτική πρόσφυση.  

To Range Rover Evoque 2014 προσφέρεται με στάνταρ Torque Vectoring που προσομοιώνει τη λειτουργία μπλοκέ διαφορικού μέσω των φρένων, μοιράζοντας τη ροπή μεταξύ των τεσσάρων τροχών και μειώνοντας έτσι την υποστροφή.

Επιπλέον, το φρεσκαρισμένο Evoque 2014 έρχεται με αισθητήρα πεζών, συστήματα αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και διατήρησης πορείας στη λωρίδα, βοήθημα παρκαρίσματος, καθώς και μικρές εξωτερικές αλλαγές, όπως νέους συνδυασμούς χρωμάτων, ανασχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου και νέα σήματα.

Το Range Rover Evoque 2014 αναμένεται να φτάσει στις εκθέσεις πριν από το τέλος του 2013.

[Πηγή Land Rover]







Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube