Opel: Τέλος το Mokka X

Opel: Τέλος το Mokka X

Η παραγωγή του Mokka X σταμάτησε. Η νέα γενιά του είναι ήδη προγραμματισμένη, αλλά δεν θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες πριν από το τέλος του 2020!

Τέλος σταδιοδρομίας για το όνομα «Mokka X», αλλά προσωρινό. Η Opel σταμάτησε πριν από λίγες εβδομάδες την παραγωγή του μοντέλου που έκανε το ντεμπούτο ως σκέτο «Mokka» στις αρχές του 2012. Έτσι, ύστερα από επτά χρόνια ζωής ήρθε η ώρα της συνταξιοδότησης.

Το μοντέλο δεν είναι πλέον διαμορφώσιμο στην ιστοσελίδα της ελληνικής Opel, όπου βγαίνει για όποιον προσπαθήσει «ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΑΙΤΗΣΗ. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση και σας παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω χάρτη τοποθεσίας για περιήγηση στην τοποθεσία Web Opel.gr. Ευχαριστούμε πολύ για την υπομονή και την κατανόησή σας». 

Οι ντίλερ πιθανόν να εξακολουθούν να έχουν κάποιο ελάχιστο απόθεμα και αυτό αποτελεί μια ευκαιρία για κάποιο προσωπικό εμπορικό ντιλ.

Opel Mokka X

Τα Mokka και Mokka X (το X προστέθηκε κατά τη διάρκεια του restyling του 2016) ήταν επιτυχημένα, με πάνω από ένα εκατομμύριο κομμάτια να έχουν πουληθεί στην Ευρώπη. Γιατί λοιπόν η Opel δεν ξεκινά στο καπάκι την αντικατάστασή του; Διότι η δεύτερη γενιά μπορεί να έχει ήδη δρομολογηθεί, αλλά θα προκύψει από το νέο Peugeot 2008 που θα είναι εμπορικά έτοιμο στις αρχές του 2020.

Η αναμενόμενη διακοπή της παραγωγής του Mokka X βάζει τους τίτλους τέλους σε ένα μοντέλο της εποχής της General Motors, το οποίο επιπλέον επηρέασε αρνητικά τον «ισολογισμό» CO2 των Blitz. Εν αναμονή του νέου μοντέλου, οι ντίλερ σαφώς και θα κατευθύνουν τους ενδιαφερόμενους προς το Crossland X και το Grandland X.

Η γκάμα της Opel θα έχει μειωθεί σημαντικά μέχρι το τέλος του έτους, καθώς από την αρχή της σεζόν ο Γερμανός κατασκευαστής σταμάτησε επίσης την παραγωγή των Karl, Adam, Zafira και Insignia Country Tourer.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube