Το πρώτο teaser της νέας Mercedes-Benz GLA

Το πρώτο teaser της νέας Mercedes-Benz GLA

Πρεμιέρα στις 11 Δεκεμβρίου για το νέο premium μικρομεσαίο SUV.

Η Mercedes-Benz δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες teaser της νέας GLA που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 11 Δεκεμβρίου στη Στουτγάρδη.

Η νέα GLA θα συμπληρώσει την οικογένεια premium μικρομεσαίων της Mercedes-Benz δίπλα στις A-ClassA-Class SedanCLAB-Class και GLB, με τις οποίες θα μοιράζεται τα περισσότερα μηχανικά μέρη, ενώ θα είναι και το μικρότερο SUV της γερμανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου αλλά και όπως αποκαλύπτουν οι πρώτες εικόνες του μοντέλου, η νέα GLA θα είναι ψηλότερη από τον προκάτοχό της για περισσότερο από 10 εκατοστά, επιτρέποντας θέση οδήγησης που παραπέμπει περισσότερο σε SUV. Μεγαλύτεροι θα είναι και οι χώροι για το κεφάλι των εμπρός επιβατών αλλά και για τα γόνατα των πίσω επιβατών, παρόλο που το μήκος του μοντέλου θα μειωθεί κατά 1,5 εκατοστό.

Mercedes-Benz

Σχεδιαστικά, το αυξημένο ύψος, η κάθετη μάσκα, οι μικροί εμπρός και πίσω πρόβολοι και τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος θα δημιουργούν μια πιο περιπετειώδη εμφάνιση, βοηθώντας την GLA να μοιάζει περισσότερο με SUV και λιγότερο με ανυψωμένο hatchback - που ήταν και το "παρατσούκλι" της προηγούμενης γενιάς. Πάντως αν κρίνουμε από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα, το μικρομεσαίο SUV έχει διατηρήσει σε ένα βαθμό τον σπορ χαρακτήρα του καθώς έχει πιο μυώδες αμάξωμα σε σύγκριση με τη συγγενική GLB, παρόλο που η σιλουέτα θυμίζει κάπως την οικογενειακή B-Class (ειδικά στο πίσω μέρος).

Το μοντέλο θα αποκτήσει τα τελευταία συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, με το διευρυμένο πακέτο Driving Assistance να περιλαμβάνει Active Brake Assist, Cornering function, Emergency Lane function και το Exit Warning function που προειδοποιεί τον οδηγό για διερχόμενους πεζούς ή ποδηλάτες. Επιπλέον, το όχημα θα στέλνει προειδοποίηση όταν εντοπίσει πεζούς κοντά σε διαβάσεις έτσι ώστε ο οδηγός να είναι προετοιμασμένος να σταματήσει. Τέλος, υπάρχει και μια αναφορά για επαυξημένη πραγματικότητα στο εσωτερικό του μοντέλου, η οποία προφανώς έχει να κάνει με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz

Κρίνοντας από τα υπόλοιπα συγγενικά μοντέλα της Mercedes-Benz, η γκάμα των κινητήρων της GLA θα περιλαμβάνει βενζινοκινητήρες 1,33 και 2,0 λίτρων, και πετρελαιοκινητήρες 1,5 και 2,0 λίτρων. Επιπλέον, οι εκδόσεις επιδόσεων με το έμβλημα της AMG που θα ακολουθήσουν λίγο αργότερα θα περιλαμβάνουν την GLA 35 (306 PS), την GLA 45 (387 PS) και την κορυφαία GLA 45 S (421 PS).

Όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την παρουσίαση ζωντανά, μπορεί να συντονιστεί στην ιστοσελίδα https://media.mercedes-benz.com/gla, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 15.00 ώρα Ελλάδας. Να θυμίσουμε πως η απερχόμενη GLA πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014 και δέχθηκε μια ανανέωση το 2017.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube