Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz CLA Coupé στo CES 2019 [video]

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz CLA Coupé στo CES 2019 [video]

Το κόμπακτ 4πορτο κουπέ της Mercedes-Benz περνά στη δεύτερη γενεά του, με πιο σπορ και κομψή σιλουέτα. Εμπορικό λανσάρισμα τον Μάιο.

Η Mercedes-Benz δεν θα πάει στο North American International Auto Show του Detroit, οπότε επέλεξε το CES στο Las Vegas για να αποκαλύψει την πρώτη μεγάλη καινοτομία του 2019.

Η ανανέωση της CLA δεν αποτελεί έκπληξη: Η πρώτη γενιά, που λανσαρίστηκε το 2013, κατήγαγε εμπορική επιτυχία: Πουλήθηκαν 750.000 κομμάτια περιλαμβανομένης της στέισον έκδοσης. Κι εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι έκανε το όνειρο ενός 4θυρου κουπέ από τη Στουτγάρδη πιο προσιτό από τη μία, ενώ ήταν χωρίς άμεσο ανταγωνιστή από την άλλη. Η δεύτερη γενιά όμως θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο. Και μάλιστα ομογάλακτο! Την μπερλίνα της A-Class.

Mercedes-Benz CLA Coupé
Η γερμανική φίρμα προφανώς δεν φοβάται τον κανιβαλισμό. Η A-Class Sedan είναι για όσους προτιμούν την άνετη πρόσβαση στην καμπίνα –ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια έκδοση που ντεμπουτάρισε στην Κίνα, ενώ η CLA παίζει το χαρτί του στιλ. Εξωτερικά τουλάχιστον, που είναι αδύνατο να μπερδέψεις τα δύο μοντέλα.

Η νιόφερτη ξεχωρίζει για τα καλά από την αδελφή της, με τριγωνικά εμπρός φανάρια, το σχήμα των οποίων θυμίζει την απερχόμενη γενιά. Στο πίσω μέρος, η CLA απλώς εξελίχτηκε με τη θέση της πινακίδας κυκλοφορίας να βρίσκει τη θέσης της πάνω στον προφυλακτήρα. Φυσικά, το αυτοκίνητο είναι εμπνευσμένο από την μεγάλη αδελφή, τη CLS, αλλά οι σχεδιαστές δεν κακοποίησαν με μια «φωτοτυπία» το αυτοκίνητο, με τα φώτα να σχηματίζουν μια αιχμή προς τα κάτω. Η CLA έχει μήκος 4,69 m, που την κάνει πέντε πόντους μακρύτερη από το παλιό μοντέλο.

Mercedes-Benz CLA Coupé

Ωστόσο, καθισμένος στα εμπρός καθίσματα, θα είναι πιο δύσκολο να ξεχωρίσεις την Α-Class από τη CLA. Ή ακόμα ακριβέστερα πρόκειται για «mission impossible»! Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Ίδιος πίνακας οργάνων, ό,τι χειρότερο για τη στοιχειώδη εξατομίκευση, ειδικά καθώς η CLA παίζει σε ψηλότερη κατηγορία και με υψηλότερη τιμή. Αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την όμορφη παρουσίαση και ποιότητα, άξιες ανώτερων κατηγοριών, με δύο οθόνες των 10,25 ιντσών στη σειρά, μία για τα όργανα και μία για το σύστημα πολυμέσων, το MBUX, με πολύ εξελιγμένες φωνητικές εντολές.

Mercedes-Benz CLA Coupé

Το MBUX να θυμίσουμε ότι είχε κάνει το ντεμπούτο του στο τελευταίο CES, το 2018. Για να δικαιολογήσει την παρουσίαση της CLA στο CES 2019, η Mercedes-Benz παρουσιάζει το MBUX με νέες λειτουργίες, φωνητικές και μέσω χειρονομιών.

Στον κατάλογο των βοηθημάτων του οδηγού υπάρχει ένα ενεργό σύστημα ελέγχου ταχύτητας, βοήθεια για την ενεργή διατήρηση της πορείας στη λωρίδα και ακόμη ανιχνευτή επικείμενης οπίσθιας σύγκρουσης. Σημειώστε ότι όλα τα πορτοκαλί χρωματιστά πλήκτρα και διακοσμήσεις που είναι ορατά στο εξωτερικό και στο εσωτερικό είναι για την έκδοση λανσαρίσματος περιορισμένης παραγωγής, Edition 1. Να σημειώσουμε ακόμη ότι η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ μειώθηκε κατά δέκα λίτρα, στα 460 lt.

Mercedes-Benz CLA Coupé

Προσώρας, η Mercedes-Benz δεν ανακοινώνει για την γκάμα της CLA παρά ένα μοτέρ, για την έκδοση CLS 250. Πρόκειται για ένα 4κύλινδρο δίλιτρο βενζινοκινητήρα με 225 άλογα, συνδυασμένο με διπλοσύμπλεκτο 7άρι σασμάν. 

Η Mercedes-Benz θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την γκάμα της νέας CLA με την άφιξη του αυτοκινήτου στο πρώτο ευρωπαϊκό Σαλόνι, αυτό της Γενεύης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube