Επίσημο: Mercedes-Benz B-Class, η επιβιώσασα [video]

Επίσημο: Mercedes-Benz B-Class, η επιβιώσασα [video]

Ενώ η κατηγορία των MPV βρίσκεται σε σοβαρή κρίση λόγω της ανόδου των crossover, η Mercedes-Benz σε πείσμα των δεδομένων παρουσίασε την τρίτη γενιά της Β-Class.

Πρώτη παρατήρηση: Το στιλ αυτής της B-Class αλλάζει επί το δυναμικότερο, αλλά σαφώς και βρισκόμαστε ακόμα μακριά από αυτό που θα ονομάζαμε «επανάσταση».

Οι γραμμές της νέας B-Class είναι πιο τραβηγμένες, η προσωπίδα της πολύ κοντά σε αυτή της Α-Class, αλλά αυτό που αλλάζει πιο χαρακτηριστικά είναι το πίσω μέρος που έγινε πιο μαζεμένο, πιο μασίφ. Επιπλέον, η στρογγυλεμένη πόρτα του πορτμπαγκάζ μοιάζει πλέον με αυτή των στέισον της γερμανικής φίρμας.

Mercedes-Benz B-Class

Η μεγαλύτερη αλλαγή συντελέστηκε στην καμπίνα με την υιοθέτηση του διπλού ψηφιακού πίνακα οργάνων που σταδιακά εξοπλίζει όλα τα μοντέλα της γκάμας, με πρώτη εμφάνιση στα κορυφαία μοντέλα της Mercedes-Benz. Διαθέσιμη σε διάφορες εκδόσεις, στις κορυφαίες από αυτές φτάνει να αποτελείται από δύο οθόνες των 10,25 ιντσών που επικουρούνται και από head-up display. Ένα ακόμη εντυπωσιακό αισθητικό στοιχείο στο σαλόνι, που συνοδεύει την B-Class του επίσημου λανσαρίσματος, είναι οι αεραγωγοί σε σχήμα στροβίλου που φωτίζονται με κρυφό φωτισμό. Το ταμπλό είναι επίσης πολύ πιο καθαρό στο νέο μοντέλο, με τα περισσότερα κουμπιά να έχουν εξαφανιστεί από την κεντρική κονσόλα.

Mercedes-Benz B-Class

Η νέα Β-Class κληρονομεί επίσης τις τελευταίες τεχνολογίες της Α-Class, όπως το προσαρμοζόμενο cruise control, το βοήθημα διατήρησης της λωρίδας, και την ημιαυτόνομη οδήγηση. Όσον αφορά στον εξοπλισμό άνεσης, η B-Class είναι το δεύτερο μοντέλο που κάνει χρήση του συστήματος πολυμέσων MBUX --Mercedes-Benz User Experience- το οποίο διαθέτει δυνατότητα φωνητικών εντολών παρόμοια με αυτή ενός smartphone και ενός είδους τεχνητής νοημοσύνης, ικανής να μάθει τις συνήθειες σου.

Όπως σε κάθε MPV που σέβεται το εαυτό του, η Β-Class φροντίζει ιδιαίτερα για τις πρακτικές πτυχές της. Έτσι, διαθέτει συρόμενο πίσω κάθισμα κατά 14 cm, ανεβάζοντας τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ από τα 455 lt για τα καθίσματα τραβηγμένα πίσω στα 705 lt (με τα καθίσματα τραβηγμένα τέρμα εμπρός) και στα 1.540 λίτρα με τα καθίσματα αναδιπλωμένα. Τιμές χωρητικότητας βελτιωμένες σε σύγκριση με την υφιστάμενη γενιά. Οι επιβάτες ομοίως έχουν περισσότερο χώρο στην καμπίνα χάρη σε μεταξόνιο των 2,73 m, τέσσερις πόντους μεγαλύτερο από το τωρινό μοντέλο.

Mercedes-Benz B-Class

Κάτω από το καπό, η προσφορά της γκάμας των κινητήρων περιλαμβάνει πέντε μοτέρ: Δύο βενζινοκινητήρες των 1,33 lt με 136 και 163 ίππους και τρεις τουρμποντίζελ με 116, 150 και 190 άλογα. Όλα ανεξαιρέτως τα μοτέρ συνδυάζονται μόνο με αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη: 7άρι 7G-DCT για τους βενζινοκινητήρες και τον 1.500άρι ντίζελ των 116 ίππων και 8G-DCT για του δύο δυνατότερους ντίζελ.

Mercedes-Benz B-Class

Η νέα Mercedes-Benz Β-Class θα είναι διαθέσιμη προς παραγγελία από τις 3 του προσεχούς Δεκεμβρίου, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν από τον Φεβρουάριο του 2019. Η τιμή των μοντέλων προσώρας παραμένει άγνωστη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube