Το πρώτο σκίτσο του μικρού ηλεκτρικού της Volkswagen

Το πρώτο σκίτσο του μικρού ηλεκτρικού της Volkswagen

Χριστουγεννιάτικο teaser για το επερχόμενο ID Entry στην κάρτα που έστειλε η VW στους δημοσιογράφους.

Ένα μυστηριώδες σκίτσο πάνω στη χριστουγεννιάτικη κάρτα που έστειλε στους δημοσιογράφους η Volkswagen, μας δίνει μια πρώτη εικόνα για ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2022 και θα τοποθετηθεί στη γκάμα της κάτω από το ID.3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Volkswagen: Μέσα στο 2020 θα παρουσιάσει 34 νέα μοντέλα

Το ηλεκτρικό hatchback γνωστό με την εσωτερική ονομασία "ID Entry" θα παρουσιαστεί σε μορφή πρωτοτύπου μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020, ενώ η έκδοση παραγωγής του θα ακολουθήσει το 2022 με τιμή χαμηλότερη από αυτήν του μεγαλύτερου ID.3. Αυτό θα είναι το πρώτο όχημα που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MEB Entry του Volkswagen Group, η οποία θα χρησιμοποιηθεί και από πιο προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα με τα σήματα των VW, Skoda, Seat και Jetta.

Σύμφωνα με τον chief operating officer της Volkswagen, Ralf Brandstätter, η αυτονομία του ID Entry θα κυμαίνεται μεταξύ 210-240 km. «Είναι ένα μικρό αυτοκίνητο που οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν για μικρότερες αποστάσεις. Το μέσο όρο των μετακινήσεων είναι 25 km οπότε δε χρειάζεται μια μεγάλη αυτονομία. Περιμένουμε πως θα το αγοράζουν ως δεύτερο ή τρίτο όχημα.»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Volkswagen ID.3 [video]

Όπως βλέπουμε από το σκίτσο, το ID Entry έχει σιλουέτα ενός όγκου, μικρούς προβόλους, ενιαία φώτα LED στο πίσω μέρος και μια μεγάλη αεροτομή. Από πλευράς διαστάσεων, το ηλεκτρικό hatchback θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο e-Up και το Polo, με μήκος 3.800mm, όμως χάρη στην ηλεκτρική πλατφόρμα οι εσωτερικές διαστάσεις θα είναι παραπλήσιες στο Volkswagen Golf MK8.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube