Volkswagen: Μέσα στο 2020 θα παρουσιάσει 34 νέα μοντέλα

Volkswagen: Μέσα στο 2020 θα παρουσιάσει 34 νέα μοντέλα

Από αυτά τα 8 θα είναι ηλεκτρικά ή υβριδικά και τα 12 θα είναι SUV.

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι μέσα στην επόμενη χρονιά θα παρουσιάσει 34 νέα μοντέλα με κάποια από αυτά να είναι εντελώς καινούργια και κάποια άλλα ειδικές εκδόσεις ήδη υπαρχόντων.

Στα καινούργια θα συμπεριλαμβάνονται και έξι ηλεκτρικά ή υβριδικά. Στα ηλεκτρικά θα έχουμε το ID.3, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και αυτό που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε με την ονομασία ID Next. Αυτό θα είναι ένα SUV μεσαίου μεγέθους που θα μοιάζει στο πρωτότυπο ID Crozz, που όταν βγει στην παραγωγή το πιθανότερο είναι πως θα φέρει το όνομα ID.4. Θα διατεθεί ταυτόχρονα στις αγορές της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Κίνας.

Παράλληλα θα παρουσιάσει άλλα έξι ηλεκτρικά και υβριδικά θα περιλαμβάνεται και η έκδοση GTE του νέου Golf που θα είναι επαναφορτιζόμενο υβριδικό και θα έχει δύο εκδόσεις ισχύος (διαβάστε ΕΔΩ λεπτομέρειες).

id

Η Volkswagen δεν έχει ακόμη προσδιορίσει ποια ακριβώς θα είναι τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάσει μέσα στο 2020, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι ανάμεσα στα 34 θα είναι και 12 SUV, μια κατηγορία στην οποία η εταιρεία ποντάρει πολλά καθώς γνωρίζει τεράστια εμπορική επιτυχία τα τελευταία χρόνια. H εταιρεία έχει δεσμευτεί πως όλα της τα μοντέλα θα έχουν μια ηλεκτρική ή υβριδική έκδοση στο άμεσο μέλλον.

Καθώς το group ενισχύει το πρόγραμμά του για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η επιχείρηση βρίσκεται στο μέσο του μεγάλου έργου αναδιάρθρωσης, το κόστος του οποίου έχει φτάσει μέχρι στιγμής τα € 2,6 δις.

Τέλος, η VW ανακοίνωσε ότι στο τέλος του 2019 θα είναι στην ευχάριστη θέση να μιλήσει για ένα λειτουργικό κέρδος-ρεκόρ, παρά το γεγονός ότι οι συνολικές πωλήσεις της υποχωρούν ελαφρώς. Ενώ η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων έχει συρρικνωθεί, η Volkswagen έχει αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά, κυρίως χάρη στο υψηλότερο λειτουργικό κέρδος που μπορεί να αποκομίσει από τα SUV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube