Πρώτη γεύση για το νέο Škoda Elroq [video]

Πρώτη γεύση για το νέο Škoda Elroq [video]

To Škoda Elroq, το εξηλεκτρισμένο αδερφάκι του Karoq ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του, πέφτοντας κατευθείαν στα βαθιά, στην κατηγορία των C-SUV.

Škoda Elroq

Με το ολοκαίνουργιο Škoda Elroq, η τσεχική φίρμα ξεκινά την ηλεκτρική της αντεπίθεση, θέλοντας να διευρύνει ακόμα περισσότερο τη γκάμα της, προσφέροντας στους υποψήφιους αγοραστές ακόμα περισσότερο επιλογές.

Έτσι, μετά τα Enyaq και Enyaq Coupé, το μικρομεσαίο SUV των Τσέχων θα γίνει το τρίτο κατά σειρά SUV που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB  του VW Group. Σχεδιαστικά, το Elroq ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα Modern Solid της Škoda, που περιλαμβάνει την πρωτοποριακή μάσκα Tech-Deck Face, τη σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής μάσκας της φίρμας, προσθέτοντας έξτρα πόντους δυναμισμού.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Škoda Elroq θα λάβει χώρα φθινόπωρο

Škoda Elroq

Το εμπρός μέρος του Elroq χαρακτηρίζεται από αυτό που η ίδια η Skoda ονομάζει «σχεδίαση διαιρούμενων προβολέων». Συγκεκριμένα, οι λεπτοί προβολείς LED Matrix (πιθανότατα όχι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις) απλώνονται στα φτερά, με τον λογότυπο «Škoda» να δεσπόζει στο κέντρο του καπό.

Όσον αφορά τα μηχανικά σύνολα, προσώρας δεν γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες για το ηλεκτρικό alter ego του Karoq. Δεδομένης όμως της παρουσίας της πλατφόρμας MEB, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να μοιραστεί αρκετά μηχανικά μέρη αλλά και μπαταρίες με το μεγαλύτερο Enyaq (62 και 82 kWh).

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Škoda Elroq θα λάβει χώρα φθινόπωρο, αποτελώντας το πρώτο από τα συνολικά έξι ηλεκτρικά μοντέλα που θα φέρουν οι Τσέχοι στην αγορά τα επόμενα χρόνια.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube