Τρία εκατομμύρια SUV για τη Škoda

Τρία εκατομμύρια SUV για τη Škoda

Λίγο πριν από την κυκλοφορία του Kodiaq δεύτερης γενιάς, η Škoda ανακοίνωσε την κατασκευή τριών εκατομμυρίων SUV. Και το κοντέρ συνεχίζει να γράφει.

Škoda

Γιορτινό φαίνεται πως είναι το κλίμα στη Škoda. Λίγο πριν από την κυκλοφορία των Superb και Kodiaq, η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως 3.000.000στό SUV της πέρασε τη γραμμή παραγωγής.

Η πρώτη απόπειρα της Škoda στον χώρο των SUV ήρθε πριν από 14 χρόνια με το Yeti, για να ακολουθήσει Kodiaq το 2016. Ένα χρόνο αργότερα, το 2017, παρουσιάζοντας το Karoq εντάχθηκε στην κατηγορία των C-SUV, για να ακολουθήσει το 2019 το πετυχημένο B-SUV, με το όνομα Kamiq.

To πιο επιτυχημένο SUV της Škoda είναι το Kodiaq, με 841.900 πωλήσεις παγκοσμίως!

Škoda Kodiaq

Από τη γκάμα της Škoda  δεν θα μπορούσαν να λείπουν και αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις, καθώς από το 2020 είναι μαζί μας τα Enyaq και Enyaq Coupé.

Αξιοσημείωτο είναι πως όλα της τα μοντέλα εξάγονται σε παγκόσμια κλίμακα. Ειδικά όμως για τη σινική αγορά, κυκλοφόρησε τα Kamiq GT και Kodiaq GT. Συν τοις άλλοις, αποκλειστικά για την αγορά της Ινδίας κατασκεύασε το crossover Kushaq.

Škoda Karoq

Ανάμεσα στις τόσες επιλογές, ποιο είναι το πιο δημοφιλές SUV της Škoda; Στην πρώτη θέση, με σχετική ευκολία συναντάμε το Kodiaq. Το μεγάλο SUV των Τσέχων έχει σημειώσει 841.900 πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των εκδόσεων GT στην Κίνα.

Στη δεύτερη θέση έρχεται το Karoq με 705.800 ταξινομήσεις, με το βάθρο των νικητών να συμπληρώνει το Yeti, το οποίο μέτρησε 684.500, μέχρι να βγει οριστικά από την παραγωγή το 2018.

Škoda Enyaq

Τα Kamiq και Kamiq GT πέτυχαν συνολικά 537.100 πωλήσεις, ενώ τα Enyaq και Enyaq Coupé με μηδενικές εκπομπές ρύπων έχουν πουληθεί 166.900 φορές. Τέλος, το Kushaq έχει βρει 63.900 ιδιόκτητες μέχρι στιγμής.

H Škoda επιθυμεί να διατηρήσει αυτή τη δυναμική στον τομέα των SUV. Στο αμέσως επόμενο διάστημα είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα του Kodiaq δεύτερης γενιάς. Το 2025 θα λανσαριστεί η επόμενη γενιά της οικογένειας Enyaq, ενώ στα πλάνα της εταιρείας βρίσκεται και ένα 7θέσιο μοντέλο που θα παρουσιαστεί το 2026.

Škoda Kamiq

Για την Ιστορία, τον αριθμό ορόσημο (τρία εκατομμύρια) έδωσε στη Škoda ένα μαύρο Kodiaq στην έκδοση Sportline που συναρμολογείται στο εργοστάσιο της πόλης Kvasiny στην Τσεxία.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube