Αυτό είναι τo νέο και πιο δυναμικό Škoda Octavia

Αυτό είναι τo νέο και πιο δυναμικό Škoda Octavia

Το ανανεωμένο Škoda Octavia παρουσιάστηκε επίσημα, ξεχωρίζοντας για το πιο μοντέρνο, νεανικό αμάξωμα και το premium εσωτερικό της.

Αναμφίβολα, το Škoda Octavia είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην ιστορία της Škoda. Δεν είναι μόνο οι περίπου 7 εκατομμύρια πωλήσεις που μετρά από το 1996, αλλά το γεγονός πως το όνομα της Škoda είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την επωνυμία Octavia.

Οι Τσέχοι λοιπόν, έκριναν πως έφτασε η ώρα για ένα μικρό λίφτινγκ στο best-seller τους, προκειμένου να συνεχίσει την επιτυχημένη εμπορική του πορεία. Ου μην και να την βελτιώσει. Πώς θα το καταφέρει; Με τον πλουσιότερο στάνταρ εξοπλισμό, τα αναβαθμισμένα συστήματα ψυχαγωγίας, ασφάλειας και υποβοήθησης και φυσικά την ανανεωμένη της εμφάνιση.

Το ανανεωμένο Škoda Octavia απέκτησε νέα εμφάνιση και προηγμένες τεχνολογίες αιχμής, διατηρώντας τον πρακτικό και οικογενειακό χαρακτήρα του

Škoda Octavia

Το facelift που δέχτηκε το Octavia είναι ευδιάκριτο και συνάμα διακριτικό, με το μήκος να φτάνει πλέον τα 4.698 mm (+9 mm). Οι πιο μεγάλες αλλαγές, στην εξωτερική σχεδίαση του αυτοκινήτου αφορούν την αναθεωρημένη μάσκα, τα νέας γενιάς προαιρετικά LED Matrix φωτιστικά σώματα εμπρός και τα επίσης νέας σχεδίασης πίσω φωτιστικά σώματα.

Μιλώντας για το πίσω μέρος, ξεχωρίζει ο νέος λογότυπος της εταιρείας, αλλά και η διαφορετική, ολίγον πιο σπορ σχεδίαση του προφυλακτήρα. Η δυναμική εικόνα του αυτοκινήτου ενισχύεται με τις ζάντες που μπορεί να φτάνουν έως και τις 19”.

Škoda Octavia

Οι μεγαλύτερες και πιο ουσιαστικές αλλαγές εντοπίζονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο παραμένει ιδιαίτερα άνετο και ευρύχωρο. Το τσεχικό σεντάν εξοπλίζεται πλέον με νέες επενδύσεις σε πόρτες, ταμπλό και καθίσματα να είναι από βιώσιμα υλικά.

Ένας νέος πίνακας πληροφοριών 10 ιντσών αποτελεί μέρος του στάνταρ εξοπλισμού, όπως στάνταρ είναι πλέον και ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός. Παράλληλα, για πρώτη φορά (ως μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού) κάνει την εμφάνισή της μια νέα οθόνη αφής 13” για το σύστημα infotainment. To τελευταίο, θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει  τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ChatGTP που ενσωματώνεται στην φωνητική βοηθό, την γνωστή Laura της Škoda.

Škoda Octavia

H ομπρέλα συστημάτων ασφαλείας έχει διανθιστεί με νέα συστήματα, όπως τα Intelligent Park Assist και το Remote Park Assist που διευκολύνουν το παρκάρισμα. Η ασφάλεια είναι σε πρώτο πλάνο (έως και 10 αερόσακοι) και στα μακρινά ταξίδια, ενισχύεται από ένα νέο σύστημα αξιολόγησης της κόπωσης του οδηγού. Ο λόγος για το Attention and Drowsiness Assist, παρακολουθεί επισταμένα και τον ίδιο, χρησιμοποιώντας καινοτόμο αλγόριθμο για να ανιχνεύσει τα επίπεδα κούρασης και διάσπασης της προσοχής.

Ως προς τις εξοπλιστικές εκδόσεις, το εργοστάσιο ανακοίνωσε πως τέσσερις θα είναι οι διαθέσιμες επιλογές (Essence, Selection, Sportline και RS). Κάτω από το καπό τους θα βρίσκονται κινητήρια σύνολα βενζίνης 1.5 και 2.0 lt όπως και 2λιτροι πετρελαιοκινητήρες.

Škoda Octavia

H ισχύς των εκδόσεων κυμαίνεται από τους 116 έως τους 265 PS, με μία τετρακίνητη έκδοση 204 PS να δίνει το παρών. Όπως είναι φυσικό, ανάλογα με την έκδοση θα υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και το αυτόματο, 7άρι DSG διπλού συμπλέκτη.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube