Πρόωρη αποκάλυψη για το νέο FIAT 600

Πρόωρη αποκάλυψη για το νέο FIAT 600

Το νέο FIAT 600, o αντικαταστάτης του 500X, απαθανατίστηκε να φωτογραφίζεται στην Ιταλία χωρίς καμουφλάζ, αποκαλύπτοντας έτσι για πρώτη φορά την εμφάνιση του.

FIAT 600

Χωρίς ίχνος καμουφλάζ να κρύβει την εμφάνισή του, το νέο FIAT 600 συνελήφθη να ποζάρει στους ιταλικούς δρόμους, γεγονός που μας αποκαλύπτει ότι η FIAT ετοιμάζει ήδη το υλικό για την παρουσίασή του που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στη χρονιά.

To FIAT 600 βασίζεται, όπως και το νέο Jeep Avenger, στην πλατφόρμα STLA Small του Ομίλου Stellantis

Είναι η πρώτη φορά που το νέο FIAT 600 αποκαλύπτει την εξωτερική του εμφάνιση χωρίς κανένα είδους καμουφλάζ. Συνολικά, το crossover που θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του 500Χ, μοιάζει με μια μεγαλύτερη έκδοση του ηλεκτρικού 500.

FIAT 600

Στο κέντρο του εμπρός μέρους ξεχωρίζει ο λογότυπος του μοντέλου, με τα φώτα εμπρός και πίσω να θυμίζουν έντονα εκείνα του μικρού ηλεκτρικού πόλης. Γύρω από το αμάξωμα συναντάμε μαύρα πλαστικά που ενισχύουν τον crossover χαρακτήρα του νέου ιταλικού μοντέλου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ το νέο 600 έχει αποκτήσει την κωδική ονομασία F364 στο εσωτερικό της FIAT και βασίζεται όπως και το νέο Jeep Avenger, στην πλατφόρμα STLA Small του ομίλου Stellantis, υιοθετώντας παράλληλα το σύστημα ηλεκτροκινητήρα-μπαταρίας από το αμερικανικό αδελφάκι του.

 

Θυμίζουμε ότι το Jeep Avenger κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 156 PS και 260 Nm ροπής που συνδυάζεται με μια μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh. Σημειώνουμε βέβαια ότι σε κάποιες επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης, όπως της Ιταλίας και της Ισπανίας, το «μικρό» Jeep θα είναι διαθέσιμο και με τον βενζινοκινητήρα 1.2 lt του ομίλου Stellantis. Οπότε δεν αποκλείεται να δούμε και το νέο FIAT 600 να διατίθεται στην αγορά σε εκδόσεις με θερμικά μοτέρ πέρα από την αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση.

Το νέο 600 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας, πλάι στο Avenger, και στόχος της FIAT είναι να παράγει περίπου 130.000 κομμάτια ετησίως.

Πηγή: Cochespias

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube